Boli to nervy až do konca! Po penaltovom rozstrele v Košiciach sa do semifinále Slovenského pohára prebojoval Spartak Trnava

NETKY.SK • 14 Marec 2019, 10:39 • 2 min
Boli to nervy až do konca! Po penaltovom rozstrele v Košiciach sa do semifinále Slovenského pohára prebojoval Spartak Trnava

KOŠICE - Boli to poriadne nervy až do konca! V rozhodujúcom momente stálo ale väčšie šťastie na kopačkách hráčov Spartaka, ktorí sa radujú z postupu medzi štyroch najlepších v Slovenskom pohári. Pridali sa tak k Michalovciam, Senici a Žiline.

slovakia

left justify in out

V úvodnom stredajšom zápase štvrťfinálového programu uspel FC Spartak Trnava nad domácim treťoligovým tímom FC Košice po bezgólovom priebehu až v rozstrele zo značky pokutového kopu. Už v prvom polčase zneškodnil košický brankár Pulen dve nebezpečné šance hostí. V 51. min kopali Trnavčania dokonca pokutový kop, kapitán Erik Grendel však prekopol bránku. Počas 90 minút gól nepadol a o postupujúcom do ďalšej fázy museli rozhodnúť pokutové kopy. V penaltovom rozstrele nakoniec uspeli hráči slovenského šampióna 4:3 a tešili sa z postupu medzi najlepšie kvarteto.

Už v utorok si postup do semifinále vybojovali mužstvá Senice a Žiliny. Finále 50. ročníka súťaže je na programe 1. mája v Nitre.

Štvrťfinále futbalového Slovnaft Cupu 2018/2019:

FC Košice - FC Spartak Trnava 0:0, na pokutové kopy: 3:4 - do semifinále postúpila Trnava
ŽK: 62. Vancák, 83. Dobias - 56. Miesenböck, 59. A. Sloboda, 71. K. Yilmaz, ČK: 85. Tavares (Trnava), rozhodovali: Smolák - Somoláni, Pozor

 


 

Oproti ligovému duelu so Sereďou urobil tréner Michal Ščasný v základnej zostave niekoľko zmien. Na lavičke zostal Košút, ktorého vedľa Abenu nahradil Janečka. Na jeho post nastúpil, po polroku od úvodu, Sloboda. Na krídle naskočil Miesenbock namiesto Ashiruho.

 

Michal Ščasný (tréner FC Spartak Trnava): "Som šťastný, že sme postúpili. Splnili sme si tým svoju povinnosť. Košice však boli ťažkým súperom. Vôbec sme sa nepozerali na to, že hrajú v tretej lige. Kvalitovo určite patria vyššie. Očakávali sme náročný duel a to sa aj potvrdilo."

 

Miroslav Sovič (tréner FC Košice): "Gratulujem súperovi k postupu. Vždy som bol víťazný typ. Keď vidím po zápase sklonené hlavy a smutné tváre, som smutný aj ja. Chlapcom ďakujem za vynikajúci výkon. Nemáme sa dnes za čo hanbiť. Šťastie v penaltách sme si už asi vybrali v stretnutí s Hrabušicami."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies