Crouserov svetový rekord vo vrhu guľou opäť anulovali

NETKY.SK • 13 Apríl 2023, 12:55 • 2 min
Crouserov svetový rekord vo vrhu guľou opäť anulovali

NEW YORK - Americkému guliarovi Ryanovi Crouserovi anulovali svetový rekord (23,38 m) pre technické chyby v súťažnom priestore v Idahu. Druhýkrát v priebehu 15 mesiacov tak prišiel o rekord.

slovakia

left justify in out

Americkému guliarovi Ryanovi Crouserovi anulovali svetový rekord (23,38 m) pre technické chyby v súťažnom priestore v Idahu. Druhýkrát v priebehu 15 mesiacov tak prišiel o rekord.

 

Tridsaťročný Crouser na halovom mítingu Simplot Games v Pocatelle v Idahu o centimeter prekonal svoje doterajšie maximum z júna 2021. Strešná organizácia svetovej atletiky World Athletics (WA) ho však odmietla potvrdiť. "Priemer kruhu bol v každom meracom bode väčší ako je povolený. Sklon dopadovej plochy smerom nadol bol väčší ako je povolený," uviedol hovorca WA podľa agentúry AFP. Dvojnásobný olympijský šampión, ktorý je zároveň svetový halový rekordér (22,82 m), nechápe zdôvodnenie, prečo rekord nemohol byť potvrdený. Zlatý medailista z OH v Riu a Tokiu v januári 2022 zvíťazil na Millrose Games taktiež s 23,38 m, no tento výkon mu neuznali pre chybu meracieho zariadenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies