Rusi popreli, že by malo byť do vraždy ruského občana v Rakúsku zapletené Čečensko

NETKY.SK • 9 Júl 2020, 18:18 • 2 min
Rusi popreli, že by malo byť do vraždy ruského občana v Rakúsku zapletené Čečensko

MOSKVA - Moskva popiera obvinenia zo zapojenia sa čečenských úradov do vraždy ruského občana v Rakúsku, uviedla vo štvrtok hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová.

slovakia

left justify in out

"S poľutovaním musíme konštatovať, že niekoľko médií narážalo na to, že úrady Čečenskej republiky mohli byť zapletené do vraždy. Rozhodne podobné špekulácie popierame a považujeme ich za nevhodné a škodiace prebiehajúcemu vyšetrovaniu," povedala hovorkyňa. 

 

Podľa nej ruské veľvyslanectvo v Rakúsku aktívne spolupracuje s príslušnými orgánmi.

 

img

 

Zdroje z rakúskej polície uviedli, že 43-ročného azylanta, ruského občana, nedávno zastrelili v rakúskej dedine Gerasdorf bei Wien. Zadržali podozrivého 47-ročného ruského občana. Neskôr zadržali pre podozrenie z účasti na vražde ďalšieho muža.

 

 

Podľa prokurátorov pochádzala obeť z Čečenska a v Rakúsku žila pod menom Martin Beck v súlade s programom na ochranu identity. Obaja podozriví sú taktiež čečenskí občania.

 

Obvinenie zahraničných služieb 

Motív vraždy bol podľa prokurátorov politický, pretože obeť písala blog, kde vyjadrovala svoje politické názory. Čečenský prezident Ramzan Kadyrov obvinil z vraždy protiruské spravodajské služby. Podľa neho zahraničné spravodajské služby pomáhajú vytvoriť a potom odstránia politických blogerov, aby vyvolali politickú odozvu proti Rusku.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona