Vianoce budú so zrážkami, snežiť bude na horách a východe Slovenska

NETKY.SK • 20 December 2018, 21:44 • 2 min
Vianoce budú so zrážkami, snežiť bude na horách a východe Slovenska

BRATISLAVA – Meteorológovia očakávajú na Vianoce oblačné počasie so zrážkami, miestami snehovými. Teploty na Štedrý deň dosiahnu 1 až 7, na juhozápade 10 stupňov Celzia.

slovakia

left justify in out

Počas ďalších sviatočných dní by sa malo mierne ochladiť. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

 

"Počas vianočných sviatkov bude veľa oblačnosti a na viacerých miestach očakávame zrážky, ktoré budú na horách a miestami, najmä na východnom Slovensku aj v nižších polohách, snehové. Je tak pravdepodobné, že na Štedrý deň bude miestami aj v nižších polohách snehová pokrývka, s najväčšou pravdepodobnosťou na východe nášho územia," priblížil meteorológ Miroslav Šinger s tým, že na Štedrý deň teplota vystúpi zväčša na 1 až 7 stupňov Celzia, na juhozápade bude lokálne okolo 10 stupňov Celzia.

 

img

 

Na Prvý a Druhý sviatok vianočný sa trochu ochladí, maximá dennej teploty budú v intervale -2 až +5 stupňov C. V noci teplota poklesne na +2 až -5 stupňov C, v dolinách ojedinele aj chladnejšie.

 

„V predpovedi počasia na vianočné sviatky je však stále určitá neistota, preto sa môže čiastočne meniť," uzavrel Šinger, podľa ktorého budú denne aktualizované predpovede na webe SHMÚ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies