Krst nového albumu DMS sa uskutoční už túto sobotu v Bratislave

NETKY.SK • 26 November 2019, 19:55 • 2 min
Krst nového albumu DMS sa uskutoční už túto sobotu v Bratislave

Známa rapová skupina vydala v auguste už svoj piaty album, aj keď interpreti ho považujú za štvrtý, keďže Teraz už naozaj (2008) berú skôr ako EP. Nič to však nemení na tom, že po roku tu máme ďalší plnohodnotný album, ktorým posunuli slovenský rap opäť vyššie.

slovakia

left justify in out

Zoskupenie DMS tvoria Dame, Separ (v minulosti ako Monsignor Separ) a Smart. O texty a samotné rapovanie sa starajú Dame so Separom, zatiaľ čo a Smart je hlavným producentom skupiny. O Damem sa však vie, že mu nerobí problém vyprodukovať ani kvalitný beat.

 

img

 

Po vydaní Prepáčte (2018), ktorý sa stal najúspešnejším česko-slovenským rapovým albumom roku, sa chalani v rozhovore pre Bigg Magg vyjadrili, že ďalšie veci, ktoré pôjdu von budú skôr single. DMS ale zamakalo a o pol roka (20. augusta) vydalo nový album MDMS, ktorého bratislavský krst je na programe už túto sobotu v Edison Parku.

 

 

K albumu boli zatiaľ vydané dva klipy DMS - sós | jak ti J.B. prod. Special Beatz | Smart & Dame z prvých dvoch singlov na albume a DMS - PREČO / LEBO (prod. Grizzly / Laci a zároveň Adam). Pri tomto zoskupení si nemôžete byť nikdy ničím istý. Chlapi vždy vedia niečím prekvapiť. Príkladom je aj zlatý Favorit v prvom spomínanom videklipe.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

OK! #PREPÁČTETOUR začíname ZAJTA a DNES nový SINGEL s klipom DMS!?

Príspevok, ktorý zdieľa Dame (@adamvandame),

 

Prejdime teda najprv k názvu. MDMS je referencia na drogu MDMA, teda extáza. Symbolika sa tu vyskytuje v tej podobe, že ich fanúšikovia im písali, že sú droga.

 

 

Čo sa týka hostí, tak na albume sa objavili "len" dvaja, a to českí raperi Yzomandias a Nik Tendo. Okrem toho sú tu aj dve slohy producenta Smarta. Ten svoje lyrické umenie predviedol ešte na predošlom albume Prepáčte (2018) v skladbe Horšia pesnička. 

 

img

 

Album disponuje aj menším skitom a to na konci skladby 100P, kde Smart opisuje svoje pocity z tohto tracku. Podľa Separa a Dameho je to niečo, čo sa už v dnešnej dobe nepoužíva, no mohlo by sa to vrátiť. Na predošlom albume sa nachádza zase skit v podaní všetkých troch po skladbe Colštok, ktorá vznikla v spolupráci s Kalim za úplne náhodných okolností za jednu noc.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zajtra úvodný singel albumu DMS s klipom s ktorým spúšťame PREDPREDAJ! 📀PREPÁČTE💥

Príspevok, ktorý zdieľa Dame (@adamvandame),

 

Okrem Smarta sa svojimi hudbami na albume MDMS podieľali aj Dame, Special Beatz, Homie Beatz. Jednou hudbou prispeli aj Peter Pann, Grizzly či Dokkeytino.

 

img

 

V predpredaji zaň sjkupina získala hneď aj platinu. Bolo to možno preto, že je rôznorodý, každý track má inú hudbu aj tému. Chlapi už neraz ukázali, že ich baví hrať sa s hlasom. Považujú ho za druhý hudobný nástroj, ktorý sa dá v tracku použiť rôznymi spôsobmi.
 

 

Navyše DMS je odjakživa známe svojou prepracovanou lyrikou. Vety, ktorými opisujú všetko okolo seba možno nedávajú z prvého počutia žiadny význam, avšak po treťom alebo štvrtom vypočutí si človek uvedomí, čo tým vlastne chceli povedať. A čo sa týka vytlačeného tracklistu s neúplnými názvami väčšiny skladieb, tak k tomu len toľko - išlo o rok copyrigtu a autorských práv.

 

img

 

V sobotu v Edison Parku v Bratislave to teda celé vypukne. DMS sľubuje ďalšiu veľkú show obohatenú tentoraz aj krstom ich najnovšieho počinu. 

      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies