Úrady v Austrálii obvinili z podpaľačstva dobrovoľného hasiča

NETKY.SK • 27 November 2019, 07:53 • 2 min
Úrady v Austrálii obvinili z podpaľačstva dobrovoľného hasiča

SYDNEY - Austrálske úrady obvinili v stredu z podpaľačstva dobrovoľného hasiča, ktorý údajne najprv zámerne založil viacero požiarov a potom ich pomáhal svojim kolegom hasiť. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie austrálskej polície.

slovakia

left justify in out

Podľa austrálskych úradov 19-ročný mladík založil sedem požiarov na južnom pobreží štátu Nový Južný Wales, teda v oblasti najviac postihnutej požiarmi, ktoré od začiatku októbra sužujú túto časť Austrálie.

 

Austrálska polícia v súvislosti s obvineným dobrovoľným hasičom uviedla, že muž postupoval tak, že najprv "zapálil oheň a následne oblasť opustil, aby sa tam aj so svojimi kolegami vrátil a pomáhal pri hasení vzniknutého požiaru".

 

 

Prírodný živel si v Novom Južnom Walese od začiatku sezóny požiarov, teda od začiatku októbra, vyžiadal šesť ľudských životov a zničil alebo vážne poškodil 577 domov.

 

Sezóna sa začala o mesiac skôr než obvykle. Zničených bolo približne 1,6 milióna hektárov pôdy, napísala AFP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies