Peter Pellegrini vyzval odídených ministrov, aby sa neuchádzali o posty v novej vláde

NETKY.SK • 29 Marec 2021, 12:05 • 2 min
Peter Pellegrini vyzval odídených ministrov, aby sa neuchádzali o posty v novej vláde

BRATISLAVA - Predseda strany Hlas - sociálna demokracia Peter Pellegrini vyzval všetkých ministrov, ktorí podali demisiu, aby sa neuchádzali o posty v novej vláde.

slovakia

left justify in out

Podľa Petra Pellegriniho nemôže demisia slúžiť ako nástroj vydierania alebo politickej taktiky. Povedal to na dnešnej tlačovej konferencii s tým, že demisie boli nielen podané do Prezidentského paláca, ale aj prezidentkou Zuzanou Čaputovou prijaté. Do novej vlády by sa mali vrátiť ministri za stranu Sloboda a Solidarita aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.

 

 

Určite vás bude zaujímať: Sulík pozve Matoviča na obed, ministri za SaS sa vrátia na svoje pôvodné funkcie


„Rozumiem, že práva pani prezidentky sú oklieštené, ale do času, kým nevymenuje nového premiéra, má možnosť s budúcim premiérom vyjednávať o tom, koho si vie alebo nevie predstaviť v budúcej vláde," doplnil Pellegrini. Hlavu štátu preto požiadal, aby využila túto možnosť tak, ako ju využil bývalý prezident Andrej Kiska pri jeho menovaní. „Bol by som veľmi rád, keby prevzala iniciatívu, využila svoju silu a právomoci a skúsila sa zaoberať tým, ako bude vláda vyzerať," dodal. Podľa neho by mala verejne vyjadriť názor, či si myslí, že môže terajší premiér Igor Matovič zastávať jeden z najdôležitejších rezortov v krajine a či môže byť podľa nej ministrom financií.

Taktiež požiadal ministrov, aby sa za tento mesiac zriekli svojho platu, „lebo nerobili nič a nechali krajinu napospas osudu". Svoju mzdu by mali, podľa jeho slov, spolu s premiérom odovzdať na nejakú dobročinnú vec. „Nezaslúžia si za tento mesiac ani cent od občanov tejto krajiny," zdôraznil.

Priblížil, že strana Hlas-SD bude iniciovať výzvu k petičnému výboru, aby zdynamizovali záverečnú fázu zberu podpisov pod vyhlásenie referenda za predčasné voľby. Podpisy by mohli do Prezidentského paláca odovzdať koncom apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies