Viac ako 56 % Slovákov by uprednostnilo nákup darčeka cez internet

NETKY.SK • 18 December 2015, 11:28 • 2 min
Viac ako 56 % Slovákov by uprednostnilo nákup darčeka cez internet

BRATISLAVA - Nakupovanie vianočných darčekov cez internet z pohodlia domova či z práce by v tomto období uprednostnilo viac ako 56 % Slovákov.

slovakia

left justify in out

Priemerne sú pritom ochotní na darčeky minúť 110 eur. Vyplýva to z prieskumu, ktorý uskutočnil zľavový portál ZlavaDna.sk na začiatku decembra tohto roku. "Počas Vianoc u nás nakupuje o 30 % viac zákazníkov," vyčíslila riaditeľka portálu Svetlana Tarageľová.

 

Pri rozhodovaní o nákupe je pritom podľa jej slov pre viac ako polovicu Slovákov stále najsilnejším argumentom cena. V súčasnosti sa 20 % ľudí rozhoduje podľa aktuálnych zliav či akcií. "Hlavnou motiváciou pri nakupovaní darčekov je vždy prekvapiť či potešiť blízkych, no financie majú posledné slovo," dodala.

 

Vianočné nakupovanie začína už začiatkom novembra, ale každý rok ľudia čoraz viac odkladajú zháňanie darčekov na poslednú chvíľu. "Záujem o nakupovanie zážitkov v zľave je citeľný aj na Štedrý deň. Pripisujeme to jednoduchosti nákupu a využitia v podobe darčekového kupónu," opísala Tarageľová.

 

Pár dní pred Vianocami zase Slováci nakupujú vo veľkom napríklad predplatné časopisov, ale najväčší záujem je podľa nej stále o zážitkové či kúpeľné wellness pobyty.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies