Vettel triumfoval v hlavných pretekoch VC Kórejskej republiky

NETKY.SK • 6 Október 2013, 10:21 • 2 min
Vettel triumfoval v hlavných pretekoch VC Kórejskej republiky

JEONGAM - Za ním skončili dvaja jazdci na Lotuse - Fín Kimi Räikkönen, tretí bol jeho francúzsky tímový kolega Romain Grosjean.

slovakia

left justify in out

Nepretržitý trojnásobný šampión formuly 1 Sebastian Vettel zúročil pozíciu najrýchlejšieho jazdca kvalifikácie na triumf v hlavných pretekoch Veľkej ceny Kórejskej republiky, ktorá bola 14. podujatím seriálu MS. Za ním skončili dvaja jazdci na Lotuse - Fín Kimi Räikkönen, tretí bol jeho francúzsky tímový kolega Romain Grosjean.

Dvadsaťšesťročný Vettel na monoposte Red Bull absolvoval 55 kôl na okruhu v Jeongame v čase 1:43:13,701 h, vyhral už ôsme preteky v tomto roku, štvrté v rade a neohrozene mieri za ziskom štvrtého titulu majstra sveta. Týmto počinom by sa v historických tabuľkách vyrovnal Francúzovi Alainovi Prostovi. Najviac, až sedem individuálnych titulov v efjednotke, má na konte Vettelov legendárny krajan Michael Schumacher.

Do konca sezóny zostáva odjazdiť päť Veľkých cien. Vettel pred Fernandom Alonsom, ktorý skončil v Jeongame až šiesty, zvýšil náskok na čele klasifikácie na 77 bodov. Seriál nadviaže na ázijské turné už o týždeň 13. októbra, elitu motošportu privítajú v Japonsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies