Hasiči zasahujú pre búrky najmä v Žilinskom kraji

NETKY.SK • 21 Júl 2019, 18:03 • 2 min
Hasiči zasahujú pre búrky najmä v Žilinskom kraji

BRATISLAVA - Hasiči evidujú za posledné dve hodiny prudký nárast výjazdov v súvislosti s nepriaznivým počasím.

slovakia

left justify in out

O tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Najviac výjazdov majú hasiči v Žilinskom kraji, kde zasahujú na viac ako 20 miestach.

 

V súvislosti s lokálnymi silnými búrkami pomáhajú hasiči najmä v okresoch Čadca, Liptovský Mikuláš, Žilina, Tvrdošín a Ružomberok. Ide najmä o odčerpávanie vody zo zatopených rodinných domov a odstraňovanie popadaných stromov.

 

 

"Najvážnejšia situácia je v katastri obce Raková v okrese Čadca, kde sa vybrežil miestny potok. Hasiči vyslobodzovali niekoľko uviaznutých osôb z vozidiel, pomocou ťažkej techniky aj v týchto chvíľach odstraňujú popadané stromy a nánosy konárov pre lepší prietok vody," uviedla Farkasová.

 

Pri udalosti zasahujú profesionáli z Čadce a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a dobrovoľní hasiči z obcí Raková, Svrčinovec, Skalité, Zákopčie a Staškov, spresnila Farkasová.

 

 

lef sum mia

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies