Svet MMA je stále bez vládcu. Khabib o návrate neuvažuje

NETKY.SK • 24 Február 2021, 15:42 • 2 min
Svet MMA je stále bez vládcu. Khabib o návrate neuvažuje

Prostredie zmiešaných bojových umení je veľmi špecifické a nestále. Množstvo prekvapení, zvratov a napätia priťahuje oči fanúšikov z celého sveta. Preto je pomerne prekvapujúce, že sa v súčasnosti stále hovorí o udalostiach z minuloročného turnaja UFC 254.

slovakia

left justify in out

Spomínaná udalosť priniesla veľký triumf šampióna v ľahkej váhe, Khabiba Nurmagomedova, ktorý si v druhom kole dokázal poradiť s Justinom Gaethjem a vylepšil tak svoju fantastickú bilanciu na 29-0.  S napätím sa teda očakávalo, kto bude jeho ďalší protivník, veď rekord 30-0 by bol lákavý pre každého športovca.

 

Dagestanský bojovník však po zápase prekvapil, keď vyhlásil, že ho už v oktagone neuvidíme. Dôvodom bolo úmrtie jeho otca a dlhoročného trénera. Následne sľúbil svojej mame, že bez otca už zápasiť nebude. Nádej však umierala posledná a počas uplynulých mesiacov sa špekulovalo o tom, že by „Orol“ mohol svoje rozhodnutie prehodnotiť. Presvedčiť sa ho snažil aj prezident spoločnosti UFC, Dana White, no zdá sa, že neúspešne.

 

 

Ak by sa Khabib vrátil do sveta MMA, s najväčšou pravdepodobnosťou by to bolo kvôli súboju s legendárnym Georgesom St-Pierreom, ktorý o zápase s neporazeným šampiónom často hovoril. V takom prípade by sa pochopiteľne tešili aj fanúšikovia. Hoci má St-Pierre už 39 rokov a momentálne nie je v oktagone aktívny, všeobecne je považovaný za najlepšieho MMA fightera histórie, a tak by bol zápas s Khabibom obrovským lákadlom.

 

Práve o jeho veku hovoril Nurmagomedov v jednom z nedávnych rozhovorov. „Keď sa povie Georges  St-Pierre, je to samozrejme meno, ktoré ma veľmi motivuje. Návrat kvôli nemu by ma lákal, no už je po všetkom. O chvíľu bude mať 40 rokov. Mali by sme ho nechať na pokoji. Všetci ho máme radi, je to obrovská legenda športu. Bojové športy naviac stále skvele reprezentoval. Je to však tak, ako to je. Bude tu Khabib a bude tu Georges St-Pierre.

 

 

Okrem St-Pierrea je veľmi ťažké nájsť súpera, ktorý by prinútil Khabiba vrátiť sa. Z finančného hľadiska by dávala zmysel odveta s Conorom McGregorom, no peňazí má Nurmagomedov dosť. Momentálne sa snaží rozumne investovať do projektov, ktoré ho budú živiť po ukončení kariéry.

 

32-ročný bojovník je najdlhšie panujúcim lightweight šampiónom v histórii UFC. Okrem toho, že je dvojnásobným šampiónom v sambe, má skúsenosti aj s judom a zápasením. Ide o prvého moslima, ktorý v UFC získal titul, navyše je to najsledovanejší Rus na sociálnej sieti Instagram, kde má momentálne viac ako 27 miliónov sledovateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies