Včela medonosná bude mať svoju známku, Slovenská pošta ju vydá v piatok

NETKY.SK • 29 Jún 2023, 13:00 • 2 min
Včela medonosná bude mať svoju známku, Slovenská pošta ju vydá v piatok

BRATISLAVA - Slovenská pošta vydá v piatok (30. 6.) známku s motívom včely medonosnej s nominálnou hodnotou 2,7 eura. Známka vychádza s rozmermi 44,4 krát 30,5 milimetra vrátane perforácie.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková. "Súčasne s poštovou známkou vyjde obálka prvého dňa s pečiatkou FDC s dátumom 30. júna 2023 a domicilom mesta Bratislava. Motívom prítlače FDC je vnútro včelieho úľa. Motívom FDC pečiatky je včela vyliezajúca z úľa," doplnila hovorkyňa.

 

img

 

Autorom výtvarného návrhu poštovej známky, prítlače a pečiatky je profesor Dušan Kállay. Autorom rytiny poštovej známky a FDC je akademický maliar Rudolf Cigánik. Ako pripomenula pošta, včely medonosné sú najrozšírenejším prirodzeným opeľovačom rastlín na svete a medzi najužitočnejšími hospodárskymi zvieratami im patrí tretie miesto. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies