Danko je pripravený v pondelok prevziať zápisnicu o výsledku volieb, víťazke gratuluje

NETKY.SK • 31 Marec 2019, 12:47 • 2 min
Danko je pripravený v pondelok prevziať zápisnicu o výsledku volieb, víťazke gratuluje

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko je pripravený v pondelok prevziať zápisnicu o výsledku volieb.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informoval hovorca Kancelárie NR SR Tomáš Kostelník. "Voľby sa nekomentujú, voľby sa rešpektujú. Ďakujem všetkým, ktorí sa na nich zúčastnili. Súčasne avizujem vytvorenie pracovnej skupiny na legislatívne riešenie niektorých problémov priebehu volieb avizovaných štátnou komisiou. Z pozície predsedu NR SR gratulujem víťazke prezidentských volieb a želám jej, aby dokázala skĺbiť výkon verejnej funkcie so súkromím. To je v politike najťažšie," uviedol Danko.

Novou prezidentkou Slovenska bude Zuzana Čaputová. Podľa neoficiálnych výsledkov po spočítaní všetkých volebných okrskov v krajine totiž v druhom kole prezidentských volieb zvíťazila so ziskom 58,4 percenta hlasov zúčastnených voličov. Jej protikandidát Maroš Šefčovič získal 41,59 percenta hlasov. Celkovo pritom Zuzanu Čaputovú podporilo 1 056 582 voličov a Maroš Šefčovič získal 752 403 hlasov. Volebná účasť v druhom kole volieb prezidenta Slovenskej republiky dosiahla 41,79 percenta. Úrad prezidenta bude po prvýkrát v histórii novodobých slovenských dejín viesť žena.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona