Meteorológovia varujú pred silným vetrom počas nasledujúcich dvoch dní

NETKY.SK • 2 November 2014, 15:00 • 2 min
Meteorológovia varujú pred silným vetrom počas nasledujúcich dvoch dní

BRATISLAVA - V pondelok (3.11.) a v utorok (4.11.) potrápi väčšinu územia Slovenska silný vietor.

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre západ Slovenska výstrahu 1. stupňa a pre sever stredného a východného Slovenska výstrahu 2. stupňa pred vetrom. Informuje o tom na svojom webe.
      

Pre severnú polovicu stredného a východného Slovenska platí výstraha 1. stupňa od pondelka od 8.00 do 18.00 h. Rýchlosť vetra na vrcholoch hôr dosiahne rýchlosť 17 - 25 m/s. V pondelok od 18.00 h a počas celého utorka platí výstraha 2. stupňa. Na vrcholoch hôr by podľa SHMÚ mala rýchlosť vetra dosiahnuť v nárazoch 25 až 35 m/s. "Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danom ročnom období a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká," upozornil SHMÚ.
      

Pre západ Slovenska platí výstraha 1. stupňa pred vetrom od pondelka od 6.00 h a po celý utorok. Miestami sa očakáva výskyt vetra, ktorý krátkodobo dosiahne rýchlosť 17 - 25 m/s. Vietor môže podľa meteorológov spôsobiť menšie škody. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies