Vajíčko pečené v paradajke

NETKY.SK • 31 Január 2019, 07:00 • 2 min
Vajíčko pečené v paradajke

BRATISLAVA - Táto skvelá delikatesa vznikne spojením paradajky, vajíčka a mozzarelly.

slovakia

left justify in out

Suroviny:
4 ks velké paradajky, 4 ks vajce, 2 ks jarná cibuľka, 1 balíček údená mozzarella, 3 PL smotana na šľahanie, olivový olej, soľ, čierne mleté korenie

 

Postup:
Rúru rozohrejeme na 200 °C. V miske si pripravíme plnku – z nasekanej jarnej cibuľky, smotany a polovice mozzarelly, ktorú sme nastrúhali. Dochutíme soľou a korením. Z paradajok odrežeme vrchné časti a lyžicou opatrne vydlabeme dužinu z vnútra plodov. Pripravíme si plech na muffiny a 4 otvory potrieme olivovým olejom. Umiestnime do nich paradajky, ktoré do polovice naplníme plnkou. Potom do každej rozklepneme celé vajíčko, osolíme, okoreníme a zasypeme druhou polovicou strúhanej mozzarelly. Pečieme zhruba 15 až 20 minút a ešte horúce podávame s opečeným bielym chlebíkom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies