Liek na koronavírus od Eli Lilly znižuje riziko nákazy

NETKY.SK • 22 Január 2021, 08:22 • 2 min
Liek na koronavírus od Eli Lilly znižuje riziko nákazy

Eli Lilly patrí k naväčším farmaceutickým firmám na svete. Liek s názvom Bamlanivimab podľa štúdií výrazne znižuje riziko nákazy koronavírusom.

slovakia

left justify in out

Eli Lilly je nadnárodná americká farmaceutická spoločnosť, ktorú založil v roku 1876 farmaceut Eli Lilly v Indianapolise. V roku 2013 zamestnávala celosvetovo 38 000 ľudí, zastúpenie mala v 125 krajinách a lieky dodává do 143 krajín. Patrí k naväčším farmaceutickým firmám na svete. Ide o liek s názvom Bamlanivimab.

 

 

img

 

Spolonosť tvrdí, že jej liek proti koronavírusu zásadne znižuje riziko nákazy v domovoch sociálnych služieb a iných zariadeniach dlhodobej starostlivosti. Odvoláva sa na výsledok štúdie, ktorú realizoval Národný zdravotnícky inštitút na vzorke tisíc osôb. Obyvatelia a zamestnanci sociálnych služieb, ktorí užili liek čelia o 57 percent menšiemu riziku nákazy než tí, ktorí ho neprijali.

 

img

 

Medzi samotnými zamestnancami má byť hrozba ochorenia na COVID-19 nižšia až o 80 percent. Úrady v USA minulý rok povolili užitie lieku na báze protilátok v prípadoch, keď si ľahký až mierny priebeh ochorenia nevyžaduje hospitalizáciu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies