V USA budú liečiť štvrtého pacienta s ebolou

NETKY.SK • 9 September 2014, 09:12 • 2 min
V USA budú liečiť štvrtého pacienta s ebolou

ATLANTA - Do Spojených štátov dnes letecky prevezú na liečenie štvrtého pacienta, ktorý sa v západnej Afrike nakazil ebolou. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na nemocničné zdroje v Atlante.

slovakia

left justify in out

Pacienta by mali hospitalizovať v Emoryho univerzitnej nemocnici na rovnakej izolačnej jednotke ako dvoch misionárov, ktorí sa po infikovaní v Libérii vyliečili a boli prepustení. Tretí pacient s ebolou sa lieči v Omahe v americkom štáte Nebraska.

 

Emoryho nemocnica s odvolaním sa dôvernosť informácií neposkytla o novom pacientovi žiadne podrobnosti. Obom vyliečeným americkým misionárom podali experimentálny liek Zmapp, ktorý však momentálne nie je k dispozícii. Lekári zatiaľ nevedia, či pomohol k ich zotaveniu.

 

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v pondelok oznámila, že jeden z jej lekárov pôsobiacich v Sierre Leone bol pozitívne testovaný na ebolu. Momentálne sa nachádza v stabilnom stave v hlavnom meste Freetown, odkiaľ ho v dohľadnom čase evakuujú. Jeho identita nie je známa.

 

Najnovšia epidémia eboly tvrdo zasiahla zdravotníckych pracovníkov. Podľa údajov WHO z konca augusta ochorenie prepuklo u viac ako 240 zdravotníkov, z ktorých vyše 120 zomrelo. Ebole od februára podľahlo v Guinei, Sierre Leone, Libérii, Nigérii a Senegale viac ako 2100 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies