Modlitba tohto farmára vás dostane! Nesie v sebe silné posolstvo

NETKY.SK • 2 December 2020, 10:40 • 2 min
Modlitba tohto farmára vás dostane! Nesie v sebe silné posolstvo

Istá skupina farmárov zvykla spoločne zasadať každé ráno k prestretému stolu.

slovakia

left justify in out

Konzumovali sa raňajky, rozprávalo sa a azda sa v čase núdze poskytovala aj rada tomu, kto ju potreboval.

 

 

Symbol vďaky
Raňajkové jedlo však okrem príjemne stráveného dopoludnia a zopár kvapiek zábavy, prinášalo aj čosi iné. Zosobňovalo akýsi symbol vďaky, veď čokoľvek sa teraz ponúkalo na podnose, muselo sa predtým prichystať a niečie ruky starostlivo pripravovali každú surovinu tak, aby vo výslednom produkte chutila čo najlahodnejšie.


Farmárska skupina si uvedomovala, že za úspech vďačí Bohu a aj v prípade neúspechu je treba prosiť o pomoc jeho a nespoliehať sa na neexistujúcu náhodu.

 

Bolo to samozrejmé
Niet sa čo čudovať, že než sa zahryzlo do prvého sústa, predniesla sa modlitba. Farmár, ktorý ju mal na starosti, zatvoril oči, pozdvihol ruky a oslovil tvorcu neba aj zeme.
„Drahý Bože, ja neznášam maslo."

 

Nikto nič nevravel, ale pastor, ktorý bol na stretnutí prítomný, sa v duchu začudoval. Ani on však nahlas nevyjadril nijakú námietku.
„Bože, ja neznášam slaninu," pokračoval farmár.

 

img

 

Pastor sa mierne pomrvil, ale oči nechával zatvorené.
„Bože, ty vieš, že sa nejako obzvlášť neteším ani z mlieka," povzdychol si farmár.
Pastor si viac nedokázal pomôcť, pootvoril viečka a s prekvapením si všimol, že je jediný, koho obsah modlitby, takpovediac, vyvádza z rovnováhy.

 

Všetko spolu
Napokon farmár rozprávanie s Bohom ukončil tak, že vzal reč nielen pastorovi, ale aj zvyšku spoločnosti.
„Bože, ale keď sa to všetko zmieša a vytvorí sa z toho jedlo, potom mi to skutočne chutí. Takže, Pane, keď je občas život krutý a ťažký a sú v ňom ingrediencie, ktoré nám samotné nechutia, keď nerozumieme tomu, čo hovoríš a prečo sa deje to, čo sa deje, pomôž nám jednoducho oddýchnuť si v tvojom náručí a počkať na to, až sa všetko zmieša do delikátnej zmesi."

 

Farmár to vyjadril s takou pokorou, že nikoho nenechal na pochybách o úprimnosti vyznania. Život je naozaj niekedy tvrdší ako kameň a niektoré obdobia v ňom sú studenšie ako ľad. Vo všetkom však existuje dokonalé načasovanie a Boh aj z nešťastia veľkého ako svet, tvorí šťastie prekračujúce dejiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona