V Amerike boli ľudia nakazení mesiace pred vypuknutím COVID-19 v Číne

NETKY.SK • 19 Marec 2020, 13:43 • 2 min
V Amerike boli ľudia nakazení mesiace pred vypuknutím COVID-19 v Číne

Situácia okolo celosvetovej pandémie, ktorá je spôsobená šírením vírusu COVID-19, je viac ako podozrivá. V histórii ľudstva sa ešte nestalo, aby krajiny reagovali tak rýchlo v oblasti uzatvorenia svojich hraníc a prerušenia medzinárodných letov. Továrne zastavujú výrobu a preprava je veľmi obmedzená. Vedia snáď americké špičky niečo, čo my nie?

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Netradičné z pohľadu sv. ekonomiky 

Svetová ekonomika funguje vďaka určitým pravidlám. Jednotlivé vlády jednoducho nemôžu robiť kroky, ktoré by ohrozili dcérsku spoločnosť nejakého veľkého podniku, ktorý vďaka globalizácii funguje na viacerých kontinentoch. V situácii, keď sa na svete šíri vírus COVID-19, však môžu ktorékoľvek krajiny vyhlasovať karanténu, obmedziť dopravu a pod. Z hľadiska riadenia svetovej ekonomiky je to neprirodzený jav. Samo o sebe by to mohlo o niečom vypovedať, a síce, že politickí lídri majú strach pred niečím vážnejším, ako je chrípka.

 

img

 

Priznanie pred kamerami

Riaditeľ Centra pre kontrolu a prevenciu nákaz (CDC) Robert Redfield sa pred celým americkým kongresom minulý týždeň (11.3. 2020) priznal, že v USA zomierali pacienti na koronavírus už dávno predtým, ako bola táto nákaza objavená v čínskom Wu-chane. Ako dôkaz prikladáme video.

 

Celé vypočúvanie pred kongresom si môžete pozrieť tu.

 

Otázky na riaditeľa CDC

Americký kongres vtedy zasadal z dôvodu šírenia COVID-19. Šéf CDC zareagoval na otázku jedného z kongresmanov, či mohla už v minulosti nastať situácia, kedy došlo k chybnej diagnóze amerických pacientov, ktorí boli údajne nakazení chrípkou, no v skutočnosti to mohol byť vírus COVID-19. Ďalšia otázka bola smerovaná na posmrtné diagnostické testy, že či ľudia skutočne umreli na chrípku, alebo na niečo iné.

 

img

 

Odpoveď Redfielda bola priama: "Testy spätne preukázali, že v niektorých prípadoch sa u pacientov, ktorí boli v minulosti označení za obete chrípky potvrdilo, že v skutočnosti zomreli na COVID-19."

 

Reakcia Číny

Hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Lijian Zhao obvinil po tomto vyjadrení USA z toho, že koronavírus do Číny dostali americkí armádni športovci. Minulý rok sa totiž vo Wu-chane konali tzv. "Military World Games", teda svetové vojenské hry, na ktorých nemohli chýbať ani zástupcovia USA. Takto vyzeralo propagačné video hier pred začiatkom ich konania.

 

 

Zhao na základe tejto skutočnosti vyzval USA, aby svetu odhalili svojho pacienta 0, ktorý bol nakazený koronavírusom v USA dva mesiace predtým, ako to celé vypuklo v Číne. Spojené štáty ale túto informáciu neposkytnú, pretože podľa Retfielda disponuje krajina testovacími sadami na koronavírus len od začiatku marca tohto roku. Navyše, ako sám ďalej pokračoval, nie všetky nemocnice v USA sú vybavené monitorovacími zariadeniami CDC, ktoré by boli schopné sledovať priebeh ochorenia s príznakmi zápalu pľúc, ako hlavného indikátora pri SARS, MERS alebo koronavírusoch.

 

img

 

Začiatok nákazy v Číne

Mimochodom údaj o prvom nakazenom Číňanovi vo Wu-chane bol zaznamenaný ešte v novembri minulého roku. Sami Číňania si neboli istí, či sa nejedná len o vážnejší prípad chrípky. Až následne, keď sa v polovici decembra nakazilo ďalších 12 ľudí, ktorí mali rovnaké príznaky, informácia o šírení nového vírusu sa dostala do sveta.

 

img

 

Proti USA však nevystúpila len Čína. Česká virologička Soňa Petková uviedla, že COVID-19 podľa svojich znakov mohol byť vytvorený jedine v laboratóriu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies