Trenčania sa budú môcť konečne okúpať, k mestskému bazénu po rokoch pristavili prívod vody

NETKY.SK • 19 Jún 2017, 14:39 • 2 min
Trenčania sa budú môcť konečne okúpať, k mestskému bazénu po rokoch pristavili prívod vody

Trenčín – Trenčania sú nadšení! Konečne budú môcť využívať letné kúpalisko priamo v ich meste.

slovakia

left justify in out

Letné kúpalisko, s ktorého výstavbou začali ešte v roku 2009, je konečne pripravené na letnú sezónu. Problém, prečo výstavba tak dlho trvala bol ten, že stavbári zabudli na prívod vody, kanalizácie a plynu v rekreačnej oblasti Ostrov, kde sa rekreačné miesto nachádza. Ako na dnešnej tlačovej konferencii povedal primátor Trenčína Richard Rybníček, keď v roku 2001 nastúpil do funkcie primátora, neveril, že by sa raz kúpalisko mohlo otvoriť.

 

„Neexistovali žiadne zmluvné záväzky kto, ako, kedy a za čo by mal dokončiť inžinierske siete a most na Ostrov. Stavba kúpaliska bola extrémne predražená, stála 7,3 milióna eur a až do konca roku 2020 bude mesto splácať 10.500 eur mesačne,“skonštatoval Rybníček.

 

Nové kúpalisko súviselo s modernizáciou železnice na rýchlosť 160 kilometrov za hodinu, kedy bolo mesto nútené staré kúpalisko zbúrať v dôsledku výstavby nových koľají cez areál. „Rokovania s ministerstvom dopravy a Železnicami Slovenskej republiky trvali dva roky až do roku 2013, kedy sa nám podarilo podpísať zmluvu, ktorej súčasťou bolo uvoľnenie financií na rekonštrukciu mosta a dotiahnutie sietí na kúpalisko,“ doplnil trenčiansky primátor.

 

V roku 2013 zbúrali letné kúpalisko a Trenčania ostali bez miesta na relax pri vode. Ďalší problém sa vyskytol pri statike mosta, ktorý bol jediný prístupovou cestou na Ostrov a museli ho postaviť nanovo. Zhotoviteľ odovzdal stavbu mesto až koncom augusta minulého roka, kedy nemalo zmysel kúpalisko otvárať.

 

“Spočiatku to 'vypadalo' tak, že statika mosta je v poriadku, po obnažení mostovky sa zistilo, že staticky ten most nie je stabilný, preto sa musela prepracovať celá statika, je tam nová cesta, zvodidlá, takže je to prakticky nový most,“ zdôvodnil zdržanie generálny riaditeľ zhotoviteľskej spoločnosti TSS Grade Dušan Chovanec.

 

V areáli kúpaliska sa verejnosť môže tešiť štyrom bazénom, tobogánom, ihrisku na plážový volejbal, detskému ihrisku a stánkom s občerstvením, ako aj na bezplatné parkovanie v okolí kúpaliska.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies