V Taliansku zatkli pašerákov slovenských psov, zvieratá zachránili

NETKY.SK • 19 Apríl 2019, 8:40 • 2 min
V Taliansku zatkli pašerákov slovenských psov, zvieratá zachránili

BOLZANO - Talianska vojenská polícia zasahovala proti pašerákom, ktorí do Talianska pašovali psov zo Slovenska a predávali ich s vysokým ziskom.

slovakia

left justify in out

Obchodníkom odobrala celkovo 237 psov rôznych plemien, z ktorých väčšina patrí v súčasnosti k tým najvyhľadávanejším. Operácia tzv. karabinierov, ktorá bola zavŕšená ešte v utorok, niesla príznačný názov Crudelia, čo je meno ženy nepriateľskej ku psom, vystupujúcej v talianskej verzii známeho amerického filmu 101 dalmatíncov.

 

Podľa portálu bola "Crudeliou" v tomto prípade 29-ročná Češka žijúca v severotalianskom meste Reggio Emilia, ktorá stála na čele zločineckej skupiny spolu so svojím 37-ročným manželom pochádzajúcim z Neapola. Do nezákonného obchodovania s čistokrvnými psami bol zapojený aj otec uvedenej ženy s bydliskom v Česku.

 

img

 

Skupina sa informovala na internete o cenách, za ktoré sa predávajú psy obľúbených plemien, a následne si zaobstarala zodpovedajúce zvieratá v slovenskej Nitre. Psy vrátane mnohých šteniat prepravovala do severného Talianska v tých "najnedôstojnejších" podmienkach. V krajine určenia psy predávali koncovým zákazníkom prostredníctvom veľkoobchodníkov. V záujme zvýšenia ceny psom okrem iného vystavovali falošné rodokmene. Priekupníci týmto spôsobom zarobili za rok približne pol milióna eur.

 

Karabinieri začali svoje vyšetrovanie v roku 2017 po tom, ako pri cestných kontrolách zhabali dokopy 129 šteniat. Ďalších 108 psov odobrali pri následných domových prehliadkach.

 

img

 

Voči spomínanej dvojici boli vznesené obvinenia z rôznych trestných činov vrátane vytvorenia zločineckej skupiny na účely nezákonného obchodovania s domácimi zvieratami. Vyšetrovatelia začali konanie aj voči ďalším 11 osobám s bydliskom v talianskych mestách Bergamo, Monza, La Spezia, Piacenza, Ravenna a Grosseto. Po otcovi obvinenej Češky, ktorý sa zdržiava na neznámom mieste, bolo vyhlásené pátranie, uviedol portál Südtirol News.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona