Subvariant omikronu BA.2 potvrdili v Maďarsku

NETKY.SK • 4 Február 2022, 20:08 • 2 min
Subvariant omikronu BA.2 potvrdili v Maďarsku

BUDAPEŠŤ – Subvariant koronavírusu omikron s označením BA.2 objavili vo dvoch vzorkách, zistil spravodajca TASR z vyhlásenia Národného centra zdravia (NNK) zverejneného po tom, čo prítomnosť subvariantu v krajine v piatok oznámila šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová.

slovakia

left justify in out

NNK pripomenulo, že variant nazvaný BA.2 pochádza z Dánska, šíri sa rýchlejšie než pôvodný omikron a podľa nedávnych dánskych štúdií je subvariant o niečo nákazlivejší pre zaočkovaných, avšak podľa expertov nie je dôvod na obavy. Müllerová zdôraznila, že tento subvariant PCR testy dokážu detegovať, avšak môže sa stať, že niektoré testy špecifické pre omikron ho neodhalia. Dodala, že očkovanie zaručuje aj proti subvariantu BA.2 vyše 50 % ochranu. V uplynulých 24 hodinách potvrdili v Maďarsku nákazu novým druhom koronavírusu 16 435 osobám. V súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo v tomto čase 105 pacientov.

 

img

 

K téme: Vedci zistili, že podvariant omikronu BA.2 je nákazlivejší



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies