Prezidentka o duševnom zdraví: Nikto nemá dôvod znášať agresivitu druhého

NETKY.SK • 14 Január 2022, 14:59 • 2 min
Prezidentka o duševnom zdraví: Nikto nemá dôvod znášať agresivitu druhého

Prezidentská kancelária sa rozhodla zorganizovať ďalšiu diskusiu o duševnom zdraví. Pandémia a s ňou spojená izolácia totiž veľmi negatívne ovplyvnila psychické zdravie detí a mladých ľudí. Mesiace sa učili z domu, nemali kontakt so spolužiakmi a ani s kamarátmi z krúžkov.

slovakia

left justify in out

Cieľom diskusie bolo pomôcť mladým ľuďom a ich rodičom poskytnúť rady, ako zvládnuť náročné situácie. V súvislosti s nedávnym prípadom v Miloslavove sa debata nevyhla ani problému šikany a otázkam, prečo a ako vzniká, ako sa jej dá predísť a ako na deťoch spozorovať, že sa niečo deje. Spolu s prezidentkou diskutovala školská psychologička Lucia Košťálová a komik Fero Joke, moderátorkou diskusie bola Zuzana Kovačič Hanzelová z denníka SME.

 

img

 

Prezidentka Zuzana Čaputová dlhodobo upozorňuje na problematiku duševného zdravia a zdôrazňuje, že na problémy nemusíme ostať sami: „Nikto nemá dôvod znášať agresivitu druhého a nie je dôvod ostať v tom sám. Je dobré osloviť kamaráta, porozprávať sa s rodičmi, zveriť sa školskému psychológovi, obrátiť sa na linky pomoci alebo na niekoho iného, komu dôverujeme. Vždy sa dá nájsť pomoc."

 

Záznam diskusie z priestorov knižnice Kornela a Nade Földváriovcov v SNG je dostupný na sociálnych sieťach prezidentky Zuzany Čaputovej. Bude však dostupný aj ako mimoriadna epizóda podcastu Zjednotená krajina.

 

 

Linky pomoci, na ktoré sa dá obrátiť v núdzi:

 

Linka detskej istoty 116 111

Linka detskej dôvery 0907 401 749

IPčko.sk 0800 500 333

Linka dôvery Nezábudka 0800 800 566

Linka Chuť žiť 0800 221 080

Národná linka pre ženy zažívajúce násilie 0800 212 212

 

Možno vás zaujme: Zuzana Čaputová chce podľa Igora Matoviča povaliť vládu

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona