Česko sprísňuje kontroly na hraniciach. Nezaočkovaní sa do krajiny len tak nedostanú!

NETKY.SK • 2 November 2021, 10:02 • 2 min
Česko sprísňuje kontroly na hraniciach. Nezaočkovaní sa do krajiny len tak nedostanú!

BRATISLAVA - Česko preradilo Slovensko medzi rizikové krajiny vzhľadom na epidemickú situáciu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pri vstupe do Českej republiky potrebujú cestujúci, ktorí sú nezaočkovaní proti ochoreniu COVID-19, negatívny výsledok RT-PCR testu a doklad o vyplnení príjazdového formuláru. Medzi piatymsiedmym dňom po vstupe do krajiny musia opäť absolvovať test. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR o tom informuje na webovej stránke.

 

Nové podmienky vyplývajú zo zaradenia Slovenska medzi krajiny s veľmi vysokým rizikom, teda tzv. tmavočervené. Platí tiež povinnosť nosiť mimo domu respirátor. Výnimku z uvedených podmienok majú osoby, ktoré sú plne zaočkované po dobu viac ako 14 dní, alebo ktoré ochorenie COVID-19 prekonali.

 

Výnimku z predloženia negatívneho testu a vyplnenia príjazdového formuláru majú deti do 12 rokov, pracovníci medzinárodnej dopravy aj cezhraniční pracovníci, žiaci alebo študenti, ktorí s cieľom výkonu práce alebo vzdelávania pravidelne aspoň jedenkrát do týždňa prekračujú hranicu. Výnimka tiež platí pre osoby, ktorých doba pobytu v krajine nepresiahne 24 hodín a pre pozemný tranzit nepresahuje 12 hodín.

 

Mohlo by vás zaujímať: V Česku zlikvidujú desaťtisíce vakcín od AstraZenecy

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona