V severonemeckom prístave Lübeck včera vyschli kohútiky

NETKY.SK • 22 November 2010, 08:14 • 2 min
V severonemeckom prístave Lübeck včera vyschli kohútiky

V severonemeckom prístave Lübeck včera vyschli kohútiky

slovakia

left justify in out

Severonemecké bývalé hanzové mesto Lübeck, ktoré je dnes najväčším nemeckým prístavom na pobreží Baltického mora, bolo včera po väčšinu dňa bez dodávok vody. Zodpovední horúčkovito hľadali zdroj problému.
      Vyše 130.000 domácností zostalo asi sedem hodín bez vody. Hovorca mestského vodohospodárskeho to nazval "najväčším výpadkom (vody) od druhej svetovej vojny". Mesto Lübeck je známe pre svoj marcipánový priemysel.
      Nemocnice, mestské zariadenia i požiarny zbor fungovali podľa núdzových plánov, zatiaľ čo mnohí obyvatelia si vystačili s humorom. Napríklad navrhli, že sa skočia okúpať do rieky, napriek chladným jesenným teplotám ovzdušia.
      Problém opravili až okolo 16. hodiny zriadením obchádzky poškodenej časti. Ukázalo sa totiž, že prasklo potrubie hlavného vodovodného radu, ktorý prechádza pod riekou a preto nehrozilo nebezpečenstvo zaplavenia.  

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies