V Sao Paule šarapatí horúčka dengue

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 10:47 • 2 min
V Sao Paule šarapatí horúčka dengue

SAO PAULO - Peruánsky futbalový reprezentant Paolo Guerrero leží v brazílskej nemocnici s horúčkou dengue.

slovakia

left justify in out

Diagnózu potvrdili lekári. Útočníka v službách tímu Corinthians v sobotu hospitalizovali s vysokými teplotami a bolesťou tela pred zápasom štvrťfinále šampionátu štátu Sao Paulo. Prvé vyšetrenia v z nemocnici Sao Luíz naznačovali, že ide o vírusové ochorenie známe ako leprikosia alebo horúčka dengue.


Tridsaťjedenročný Guerrero sa cíti relatívne dobre, pre chorobu prenášanú komármi zostane bez futbalu asi dva týždne, preto nestihne vyvrcholenie regionálnej súťaže Paulista. Corinthians vo štvrťfinále zdolali Ponte Pretu 1:0 a v nedeľu budú hostiť v semifinále Palmeiras. Guerrero je najlepší strelec mužstva, chýbať mu bude aj v Pohári osloboditeľov.


V utorok diagnostikovali horúčku dengue aj u náhradného brankára Palmeiras Aranhu a ďalšieho hráča z lavičky - útočníka Lea Cittadiniho. Nakazil sa tiež lekár tímu FC Sao Paulo, ktorý si v druhom semifinále Paulisty zmeria sily so Santosom.


Dengue spôsobuje vysoké teploty, extrémne bolesti kĺbov a hlavy. Smrteľný môže byť subtyp infekcie vyvolávajúci hemoragickú horúčku s krvácaním do mozgu. Zatiaľ nebol vyvinutý účinný liek proti chorobe, dajú sa iba zmierniť jej symptómy.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies