Pobodaný austrálsky biskup odpustil útočníkovi! Čo odkázal veriacim? + VIDEO

NETKY.SK • 20 Apríl 2024, 21:30 • 2 min
Pobodaný austrálsky biskup odpustil útočníkovi! Čo odkázal veriacim? + VIDEO

Austrálsky biskup, ktorý bol v pondelok počas bohoslužby pobodaný uprostred kázne a zotavuje sa v nemocnici, odpustil svojmu útočníkovi.

slovakia

left justify in out

Biskup Mar Mari Emmanuel (53) je v nemocnici od chvíle, keď ho bodol 16-ročný tínedžer počas bohoslužby v asýrskom kostole Krista Dobrého Pastiera vo Wakeley. Po pokuse o zásah bol údajne dobodaný aj 39-ročný kňaz. Ďalší kostolníci boli pri potýčke zranení. U všetkých sa očakáva úplné zotavenie.

To, že ide iba o 16-ročného mladíka Netky.sk informovali v tomto článku: Polícia obvinila útočníka z kostola v austrálskom Walkley. Má ním byť iba 16-ročný mladík +VIDEO

Biskup teraz žiada svojich priaznivcov, aby napodobňovali Ježiša prostredníctvom „kresťanského“ správania, namiesto toho, aby sa po útoku zapájali do pomstychtivých slov alebo činov.

Cirkev zverejnila zvukové vyhlásenie biskupa Emmanuela, ktorý zdieľal posolstvo nádeje zo svojho nemocničného lôžka. Povedal, že sa zotavuje dobre, a svojim priaznivcom tiež odporučil, aby sa modlili za útočníka.

"Odpúšťam tomu, kto urobil tento čin. A hovorím mu: Si môj syn. Milujem ťa a vždy sa za teba budem modliť." A ktokoľvek ťa poslal, aby si to urobil, tiež im odpúšťam, v Ježišovom mocnom mene nemám v srdci nič iné, len lásku ku každému, či je ten človek kresťan alebo nie, je to úplne jedno,“ povedal Emmanuel.

O útoku Netky.sk informovali hneď v pondelok, podrobnosti v článku: VIDEO: Útočník pobodal niekoľko ľudí v kostole v austrálskom Walkley, zadržala ho polícia

"Netreba byť ustarostený alebo znepokojený. A rada všetkým našim milovaným veriacim - potrebujem, aby ste sa správali ako Kristovi. Pán Ježiš nás nikdy neučil bojovať. Pán Ježiš nás nikdy neučil odplatiť. Pán Ježiš nám nikdy nepovedal 'oko za oko a zub za zub'.“


Biskupovo vyhlásenie prichádza po tom, čo po incidente pred cirkvou vypukli napäté protesty. Protesty údajne podnietili stovky policajtov, aby zareagovali a rozohnali dav. Zdá sa, že fotografia, ktorá kolovala na sieti X, ukazuje, že niektoré z prstov podozrivého tínedžera boli odrezané.

Emmanuel vo svojom zvukovom posolstve svojim veriacim povedal:"Sme kresťania a musíme sa tak správať."

„Láska nikdy nezanikne, 1. Korinťanom 13:8,“ povedal. "Čokoľvek sa mi stalo, ďakujem Pánovi Ježišovi. Je to pre mňa obrovské požehnanie."

Fr. Daniel Kochou vo videu na instagramovej stránke cirkvi povedal, že cirkev neschvaľuje činy mimo kostola v ten deň. Povedal, že cirkev káže „lásku“ aj v ťažkých časoch. Povedal, že veľa ľudí, ktorí neboli členmi cirkvi, sa zhromaždenia"zúčastnilo a spôsobilo veľké nepokoje".

"Biskup Mar Mari Emmanuel káže lásku a mier. Udalosti, ktoré sa odohrali, však boli úplne opačné," povedal. "Je jeho želaním, aby sa každý uchýlil k súkromnej modlitbe. Neeskalujme záležitosť. ... Očakávame, že verejnosť bude spolupracovať s úradmi."

"Radi by sme vyjadrili úprimné poďakovanie všetkým prvým zasahujúcim za vnesenie upokojenia a pomoci do tejto hroznej situácie," dodal Kochou."Predovšetkým máme trvalého živého a večného Boha Ježiša Krista z Nazareta [ktorému ďakujeme] za Jeho milosrdenstvo a súcit s týmto tímom z milosti nášho Pána Ježiša Krista."

Austrálske mesto Sydney zažilo smrteľný útok nožom aj dva dni pred incidentom v kostole. Čítajte viac v tomto článku: Na počesť obetí útoku v nákupnom centre bola osvetlená Opera v Sydney

Cirkev o priebehu zotavovania biskupa, prajúcich pozdravov a ďalšom programe v cirkvi informuje na sociálnych sietiach:




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: The Christian Post, The Christian Today, CTGS Church. Foto: Mar Mari Emmanuel. (Facebook)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies