Pápež František sa stretol s ajatolláhom Alím Sístáním, spoločne vyzvali na mierovú koexistenciu

NETKY.SK • 6 Marec 2021, 09:48 • 2 min
Pápež František sa stretol s ajatolláhom Alím Sístáním, spoločne vyzvali na mierovú koexistenciu

NADŽAF - Pápež František sa v sobotu v irackom posvätnom meste Nadžaf stretol s veľkým ajatolláhom Alím Sístáním, ktorý je jedným z najvyšších duchovných šiítskeho islámu, aby spoločne vyzvali na mierovú koexistenciu.

slovakia

left justify in out

Alí Sístání je v prevažne šiítskom Iraku vysoko uctievanou osobou a jeho názormi na náboženské a ostatné záležitosti sa riadia šiíti po celom svete.

„Veľmi pozitívne" stretnutie trvalo 40 minút, povedal náboženský predstaviteľ v Nadžafe, ktorý hovoril pod podmienkou zachovania anonymity, pretože nemal oprávnenie poskytovať informácie médiám.

Vo vyhlásení, ktoré zverejnil jeho úrad po stretnutí, ajatolláh uviedol, že kresťania by mali „rovnako ako všetci Iračania žiť v bezpečí a mieri a so všetkými ústavnými právami".

 

Poukázal pritom na „rolu, ktorú náboženské autority zohrávajú pri ich ochrane aj pri ochrane iných, ktorí tiež pocítili nespravodlivosť a škody počas udalostí posledných rokov".

Pápež František do Iraku pricestoval v piatok a stretol sa s vysokopostavenými vládnymi predstaviteľmi. Ide o jeho prvú zahraničnú cestu od vypuknutia pandémie koronavírusu.

 

Súvisiaci článok: Historický deň! Pápež František začal svoju oficiálnu návštevu Iraku

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies