V Rusku komentovali správy západných médií o invázii na Ukrajinu

NETKY.SK • 17 Február 2022, 13:25 • 2 min
V Rusku komentovali správy západných médií o invázii na Ukrajinu

MOSKVA – Napriek masovej hystérii západných médií k vojne s Ukrajinou nedošlo, uviedla oficiálna predstaviteľka ruského ministerstva zahraničia Mária Zacharová.

slovakia

left justify in out

„Toľko falzifikátov, dezinformácií, osočovania, klamstiev v koncentrovanej forme som už dlho nevidela,“ povedala Zacharová na brífingu. Podľa nej, „dnes oslavujeme ďalší deň neútočenia na Ukrajinu“.

 

„Nanešťastie pre mnohé západné médiá sa vojna opäť nekonala. Bolo by to smiešne, ale my stále pracujeme s tým, čo desí celý svet – s pojmom vojna. Áno, snažili sa urobiť všetko preto, aby sa to podarilo.... Ale nenechajú sa odradiť, naďalej na ňu čakajú s vytrvalosťou hodnou lepšieho využitia,“ povedala Zacharová.

 

Podľa nej dokonca aj návrat ruských jednotiek z cvičení niektoré západné médiá interpretujú ako „nejaký prefíkaný manéver na odvrátenie pozornosti od budúcej invázie“. Podľa diplomatky by takéto falzifikáty mali vyhodnotiť profesijné organizácie.

 

Na brífingu Zacharová zdôraznila, že neexistujú žiadne skutočnosti, ktoré by potvrdzovali prípravu ruskej invázie na Ukrajinu.

„Neexistujú žiadne fakty, ktoré by hovorili o akejkoľvek invázii. Všetko, čo o tom čítame v západných médiách, sú dezinformácie,“ povedala.

 

Nekonajúca sa invázia

 

img

 

Predtým noviny Politico s odvolaním sa na informované zdroje napísali, že americký prezident Joe Biden na videokonferencii s lídrami západných krajín, Európskej únie a NATO označil dátum invázie Ruska na Ukrajinu na 16 februára.

 

Britské bulvárne denníky Sun a Mirror po tomto napísali, že napriek vyhláseniam ruského Ministerstva obrany o návrate jednotiek po cvičeniach, bola invázia na Ukrajinu údajne naplánovaná na stredu ráno o 4.00 moskovského času. Bulvárny denník Sun tvrdil, že toto je najpravdepodobnejší čas a Rusko sa údajne pripravuje na masívny úder za účasti 200-tisíc vojakov pomocou tankov, lietadiel, rakiet a lodí. V stredu ráno Sun upravilo svoj článok na stránke, autori zamenili presný čas invázie na Ukrajinu s tým, že sa to môže začať kedykoľvek.

 

 

Americká agentúra Bloomberg, ktorá už predtým omylom informovala o začiatku ruskej invázie na Ukrajinu, uviedla s odvolaním sa na vládnych predstaviteľov, že Rusko by mohlo na susednú krajinu zaútočiť 15. februára.

 

Zástupkyňa ruského ministerstva zahraničia Mária Zacharová preto požiadala zahraničné médiá, aby poskytli harmonogram ruských invázií na Ukrajinu na rok 2022. Objasnila, že si chce naplánovať dovolenku. 

 

„Žiadosť adresovaná americkým a britským médiám Bloomberg, The New York Times, The Sun atď., oznámte plán našich invázií na nasledujúci rok. Chcela by som si naplánovať dovolenku," uviedla.

 

https://ria.ru/20220216/voyna-1773155267.html



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies