Česi budú mať lockdown minimálne do Veľkonočných sviatkov

NETKY.SK • 19 Marec 2021, 08:22 • 2 min
Česi budú mať lockdown minimálne do Veľkonočných sviatkov

Česká vláda predĺžila prísny lockdown až do veľkonočných sviatkov. Dôvodom sú vysoké počty prípadov koronavírusu, no aj úmrtnosť.

slovakia

left justify in out


Platnosť súčasných obmedzení mala uplynúť v nedeľu, napokon však bude trvať minimálne do 5. apríla, čo je Veľkonočný pondelok a štátny sviatok. „Nie sme v situácii, keď by sme si mohli dovoliť nejaké zásadné zmeny. Je mi to veľmi ľúto. Len vďaka týmto opatreniam sme schopní udržať funkčný zdravotný systém,“ uviedol minister zdravotníctva Jan Blatný.

V stredu evidovali v českých nemocniciach 8 910 pacientov s ochorením COVID-19, z toho 1 989 potrebovalo intenzívnu starostlivosť. Blatný vyslovil očakávanie, že situácia v nemocniciach sa čoskoro začne zlepšovať a v apríli počet hospitalizovaných klesne zhruba na 5-tisíc.
 

„Prvý týždeň ukázal spomalenie rastu, namiesto 30 percent je to len 14. Ako som sa bavil s našimi expertmi, na budúci týždeň čakáme bod zlomu. Dúfajme, že to nastane, že by už epidémia nemala stúpať. Bohužiaľ, budúci týždeň bude kritický pre naše nemocnice, najmä na Morave očakávame veľký nárast chorých,“ uviedol Babiš pred týždňom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies