AKTUALIZÁCIA: Strana SAS podáva trestné oznámenie týkajúce sa billboardov ĽSNS!

NETKY.SK • 2 December 2021, 12:49 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Strana SAS podáva trestné oznámenie týkajúce sa billboardov ĽSNS!

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita podáva trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre podozrenie zo šírenia poplašnej správy. Strana ĽSNS reagovala!

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 2.12. 15:40

Podpredseda ĽSNS a poslanec Martin Beluský reagoval. Pre SaS je podľa neho typické, že nepohodlné názory chce postihovať trestnými oznámeniami. "Viac sa vyjadríme v samotnom procese," dodal.

 

img

 

Pôvodná správa

Predsedníčka zdravotníckeho výboru parlamentu Jana Bittó Cigániková informovala na dnešnej tlačovej konferencii, že trestné oznámenie sa týka billboardov strany Kotlebovci-Ľudová strana Naše Slovensko, na ktorých sa píše, že vakcíny proti ochoreniu COVID-19 obsahujú bunky z ľudských plodov, čo poslankyňa vyvracia.

 

 

img

"Robia to preto, lebo nemajú žiadnu inú kampaň a takýmto spôsobom chcú odradiť ľudí od očkovania. Je to trestuhodné, odsúdeniahodné a považujeme to za niečo, čo by sme v našej spoločnosti nemali tolerovať. Preto podávame trestné oznámenie," vysvetlila Bittó Cigániková. Vyzvala ľudí, aby neverili hoaxerom a klamárom, ale odborníkom.

 



Koaličný poslanec Alojz Baránik na tlačovej konferencii doplnil, že cieľom trestného oznámenia je preveriť, či bola naozaj šírená klamlivá informácia, ktorá mohla vyvolať znepokojenie ľudí. "Robíme to aj preto, aby sa takáto situácia už neopakovala," ozrejmil Baránik.

 

Možno vás zaujme: Milan Mazurek si nedá povedať! Porušovanie pandemických opatrení je mu veľmi blízke

 

img

 

Spýtali sme sa aj poslanca Miroslava Žiaka. "Ja si myslím, že len upozornenie na Kotlebu je nedostatočné. Máme ďalších ľudí v opozícii, ktorí vyzývajú na nedodržiavanie opatrení, respektíve bojkot vakcín a šírenie hoaxov... Takéto trestné oznámenie síce nebude mať až taký účinok, mohli sme počkať na zmenu legislatívy navrhnutú ministerkou Kolíkovou a následne podať trestné oznámenie."

 

img
 

Prečítajte si tiež: Spýtali sme sa Miroslava Žiaka, prečo SAS využila právo veta pri zatváraní škôl!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies