V Rakúsku odsúdili stredoškolského pedagóga za sexuálne zneužitie maloletých

NETKY.SK • 25 Jún 2018, 19:04 • 2 min
V Rakúsku odsúdili stredoškolského pedagóga za sexuálne zneužitie maloletých

KORNEUBURG - Za sexuálne zneužitie maloletých odsúdili v pondelok v dolnorakúskom Korneuburgu bývalého pedagóga (37) gymnázia z okolia Viedne na štyri roky väzenia a na umiestnenie v zariadení pre duševne chorých páchateľov.

slovakia

left justify in out

Súdny znalec totiž upozornil na poruchu osobnosti a sexuality obžalovaného. Súd zároveň zakázal mužovi na päť rokov výkon povolania a zaviazal ho uhradiť bolestné vo výške po 2000 eur každému z poškodených.

 

Obžalovaný sa zodpovedal nielen zo sexuálneho zneužitia maloletých, ale okrem iného aj zo zneužitia úradného postavenia a pornografického stvárnenia maloletých. Na zväčša neverejnom konaní sa v súdnej sieni k trestnej činnosti priznal. Obžalovaný využil právo posledného slova pred vynesením rozsudku, aby vyjadril poľutovanie nad vlastným konaním, vyplýva z informácií rakúskeho verejnoprávneho rozhlasu ORF.

 

V zdôvodnení výšky trestu súd podčiarkol vážnosť trestnej činnosti i jej opakovanie v období rádovo týždňov a pripomenul nevyhnutnosť terapie muža, ktorý bol doteraz bezúhonným občanom a navyše sa k zločinom priznal. Rozsudok nie je zatiaľ právoplatný, ani žalobkyňa, ani obhajkyňa sa k verdiktu súdu totiž nevyjadrili.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies