V prvý augustový víkend v Banskej Bystrici bude námestie patriť festivalu Voľné pódium

NETKY.SK • 31 Júl 2023, 18:30 • 2 min
V prvý augustový víkend v Banskej Bystrici bude námestie patriť festivalu Voľné pódium

BANSKÁ BYTRICA - Už po štvrtý raz sa v meste pod Urpínom uskutoční trojdňový hudobný festival Voľné pódium, ktorý aj v tomto roku spestrí program Banskobystrického kultúrneho leta. Lokálne kapely, interpreti a hudobníci sa predstavia na Námestí SNP od 4. do 6. augusta.

slovakia

left justify in out

Do projektu, ktorý dáva priestor hlavne umelcom s vlastnou autorskou tvorbou i úpravami, sa prihlásilo 27 záujemcov. Organizátori z nich vybrali 14. "Prvýkrát v histórii festivalu sa predstaví hip-hopová crew, hudobné vydavateľstvo Cash sound records, ktoré pôsobí v Banskej Bystrici a v našom regióne už niekoľko rokov. Na pódiu sa so svojimi vlastnými trackmi odprezentuje až päť raperov. Fanúšikovia tohto žánru sa 4. augusta o 21.15 h majú na čo tešiť," konštatovala garantka podujatia a programová pracovníčka referátu Robotníckeho domu v Banskej Bystrici Zuzana Chrenková Srncová. 

Podľa Zuzany Chrenkovej Srncovej bude program Voľného pódia žánrovo pestrý. Vystúpi v ňom napríklad gitarista, ktorý sa venuje štýlu fingerstyle, Radovan Uhler, či alternatívna kapela Éter.Súčasťou tohtoročného festivalu je aj alternatívny rock a pop, hard rock, folk, dance rock a dokonca i džez.

Priestor dostanú najmä hudobné skupiny pôsobiace v Banskej Bystrici a okolí. Festival ukončí 6. augusta večer ikona slovenského reggae Medial Banana.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: Banská Bystrica
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies