Situácia na cestách v Košickom kraji je tragická. Ďalšia nehoda - motorka bez VIN čísla a ŠPZ-tiek na čele s opitým vodičom

NETKY.SK • 18 September 2023, 15:25 • 2 min
Situácia na cestách v Košickom kraji je tragická. Ďalšia nehoda - motorka bez VIN čísla a ŠPZ-tiek na čele s opitým vodičom

Výsledok dychovej skúšky bol 0,99 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,06 promile, a opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu, a to 1,10 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,29 promile.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok krátko po 16.30 hodine viedol 27-ročný vodič motocykel zn. Aprilia,vbez evidenčného čísla a bez VIN čísla, po ceste I/18 v smere zo Strážskeho na obec Voľa (okr. Michalovce). Keď ho policajti chceli zastaviť a skontrolovať, tak po rozsvietení nápisu STOP na služobnom motorovom vozidle začal vodič motocykla zrýchľovať a policajnej hliadke unikať.

 

Policajti vodiča prenasledovali

 

Policajti vodiča prenasledovali až do obce Voľa, kde ho nakoniec pred jedným z rodinných domov skontrolovali. Vodič im však ku kontrole predložil iba vodičský a občiansky preukaz. Navyše, javil známky požitia alkoholu, preto bol vyzvaný, aby sa na zistenie požitia alkoholu podrobil aj dychovej skúške.

 

Výsledok dychovej skúšky bol 0,99 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,06 promile, a opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu, a to 1,10 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,29 promile.

Dve vážne nehody na cestách Košického kraja

 


Počas víkendu došlo v rožňavskom okrese k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej prišiel o život poľský motocyklista. Počas uplynulého, predĺženého víkendu však došlo aj k dopravnej nehode cyklistu a ďalšieho motocyklistu, ktorí v tejto chvíli ležia s ťažkými zraneniami v nemocnici.     

 


Nezabúdajte, keď jazdíte na motorke či bicykli, dve kolesá vás stavajú do pozície zraniteľných účastníkov cestnej premávky. Pri zrážke nie ste chránení ako vodiči áut, pokrčené plechy auta možno zachránia jeho vodiča, no ublížia vám. Jazdite preto bezpečne, ohľaduplne, no najmä pomaly a obozretne.

 

 V sobotu okolo 19tej hodiny viedol motocykel zn. Kawasaki 38-ročný vodič po ceste I/19 v smere z centra mesta Košice po Sečovskej ceste na sídlisko Dargovských hrdinov. Podľa doterajších zistení však vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy najmä svojim schopnostiam, vlastnostiam, stavu a povahe vozovky, s motocyklom zišiel z cesty do priekopy, a tam prednou časťou motocykla narazil do kríkov a následne do brehu. Motorka po náraze ostala poškodená a nepojazdná. Dychovou skúškou alkohol u vodiča zistený nebol. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel motocyklista zranenia, ktoré si vyžiadajú viac ako 42-dňové liečenie a práceneschopnosť.

 



 K vážnej dopravnej nehode došlo včera krátko pred 14. hodinou v meste Sečovce. Podľa doposiaľ získaných informácií viedol 34-ročný cyklista elektrobicykel zn. Eleglide po št. ceste I/19, a to po Kochanovskej ulici v meste Sečovce v smere od obce Hriadky na mesto Košice. Z doposiaľ nezistených príčin však cyklista narazil do stĺpu verejného osvetlenia. Po náraze spadol na cestu a zostal ležať v bezvedomí. Zraneného cyklistu si ho prevzala posádka leteckých záchranárov, ktorí ho v kritickom stave previezli do jednej z košických nemocníc.

 


Na zistenie prítomnosti alkoholu alebo iných návykových látok bol cyklistovi odobratý biologický materiál. Podľa prvotnej lekárskej správy cyklista utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia  práceneschopnosti viac ako 42 dní. Prečo cyklista narazil do stĺpu i ďalšie okolnosti vzniku dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: Polícia SR - Košický kraj, text: Lenka Ivanová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies