Fico sa stretne so Sulíkom, toto od neho žiada!

NETKY.SK • 24 August 2022, 06:00 • 2 min
Fico sa stretne so Sulíkom, toto od neho žiada!

BRATISLAVA - Šéf opozičnej strany Smer-SD chce rokovať s ministrom hospodárstva ešte tento týždeň.

slovakia

left justify in out

Na tlačovej konferencii predseda Smeru informoval novinárov, že Richard Sulík so stretnutím súhlasil. Roberta Fica zaujíma najmä to, aké opatrenia má vláda pripravené pre občanov od nového roka v súvislosti so zdražovaním a vysokými cenami energií.

 

obrazok

„Opozícia musí hovoriť o takýchto témach s tými, ktorí to majú na starosti, lebo sa nám zdá, že nerobia absolútne nič," vyhlásil Fico. Školy i podnikatelia podľa neho hovoria o vysokých platbách na budúci rok. Fico zopakoval, že správnym riešením by bolo zdaniť banky aj veľké monopoly a peniaze použiť na kompenzačné programy pre konkrétne firmy a ľudí. Smer-SD podľa neho opätovne v parlamente predloží návrh na zavedenie bankového odvodu a pravdepodobne navrhnú aj zdaňovanie monopolov.
 

obrazok

 

Na tlačovej konferencii sa Robert Fico venoval aj ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi. Spomenul všetko, čo podľa neho Mikulec „napáchal," a poukázal na to, že minister vnútra dnes klamal, keď uviedol, že jeho brat už nemá nič spoločné s firmou, ktorá vyhrala tender na stráženie nemocnice Svätého Michala v Bratislave, ktorá spadá práve pod ministerstvo vnútra. 

 

Taktiež spomenul brata Juraja Šeligu, ktorý mal kúpiť za nízky finančný obnos od štátu vzácnu nehnuteľnosť Hájenka Lesanka, ktorú poslanec Za ľudí nazval polorozpadnutým domom. Dom síce nie je v poriadku, kúpa však zahŕňala aj veľký pozemok. 

 

Zo sveta: V Moskve pochovali zavraždenú Dariu Duginovú

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies