LM: Lewandowski s hetrikom za 23 minút, Inter na Anfielde milo prekvapil

NETKY.SK • 9 Marec 2022, 09:26 • 2 min
LM: Lewandowski s hetrikom za 23 minút, Inter na Anfielde milo prekvapil

MNÍCHOV – Domáci Bayern deklasoval Salzburg 7:1, Robert Lewandowski sa blysol hetrikom za 23 minút! Milan Škriniar a jeho Inter predviedli sympatický výkon, no výhra 1:0 na postup nestačila.

slovakia

left justify in out

Kanonáda Bayernu

 

V Mníchove sa hralo od začiatku vo vysokom tempe a Lewandowski prvýkrát ohrozil súperovho brankára už v prvej minúte. Vtedy Köhn ešte odolal, no o desať minút neskôr už musel vyťahovať loptu zo siete. Maximilian Wöber stiahol v šestnástke poľského kanoniera a ten z penalty otvoril skóre. V 21. minúte sa situácia zopakovala, Wöber opäť fauloval Lewandowského a ten premenil aj druhú jedenástku. Chvíľu na to zavŕšil hetrik, svoj piaty v LM a zároveň piaty najrýchlejší v histórii súťaže, keď sa presadil po rýchlom brejku.

 

Bayern držal opraty zápasu pevne v rukách a po polhodine hry pridal štvrtý gól Serge Gnabry. Salzburg mal v prvom polčase len dve strely na bránku a s oboma si poradil Manuel Neuer. Ani po zmene strán sa obraz hry nezmenil, Bavori tlačili a v 54. minúte pridali aj piaty gól. Gnabry potiahol loptu pred šestnástku, prihral Müllerovi a ten strelou k pravej žrdi upravil na 5:0. Obaja tréneri potom prestriedali a v 71. minúte zaznamenali čestný gól aj hostia. Po rýchlom brejku trafil k ľavej žrdi Maurits Kjaergaard, no v závere upravili Müller a Leroy Sane na konečných 7:1.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Bayern (@fcbayern)

 

Inter zvíťazil vďaka krásnemu gólu Martinéza, no z postupu sa raduje Liverpool

 

Druhý zápas bol vyrovnanejší. Domáci Liverpool sa spoliehal na pozornú defenzívu a strážil si dvojgólový náskok z prvého stretnutia. Do polčasu pustil hosťujúci Inter len k dvom strelám na bránku, pričom prvá z nich z nohy Denzela Dumfriesa letela v 7. minúte len priamo do rúk Alissona. Brankára domácich príliš nepreveril ani v 41. minúte z priameho kopu Hakan Calhanoglu. Oveľa väčšie šance mali v prvom dejstve Liverpoolčania. Joël Matip v 31. minúte opečiatkoval hlavou brvno a v nadstavenom čase trafil Trent Alexander-Arnold tesne vedľa.

 

Po zmene strán mohol otvoriť skóre Mohamed Salah, ale trafil len do žrde. Skóre sa tak zmenilo až po hodine hry, keď sa strelou z hranice šestnástky presadil Lautaro Martinez - 1:0. Šance Interu na postup však vzápätí výrazne znížil Alexis Sanchez, keď dostal za šľapák druhú žltú kartu a išiel predčasne pod sprchy. Liverpool si v záverečnej polhodine postrážil postup a mohol aj vyrovnať, no Salah v 76. minúte trafil opäť len bránkovú konštrukciu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Inter 🏆🇮🇹 (@inter)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies