Messi rekordér La Ligy, Vajlent odohral celý zápas

NETKY.SK • 14 Jún 2020, 10:59 • 2 min
Messi rekordér La Ligy, Vajlent odohral celý zápas

MADRID - Ani nepríjemný moment z 53. minúty sobotňajšieho zápasu španielskej La Ligy medzi RCD Mallorca a FC Barcelona nezastavil favorita na ceste za hladkým triumfom. Napriek tomu, že sezóna v La Lige sa pre pandémiu koronavírusu dohrá bez divákov, na ihrisko sa jeden dostal.

slovakia

left justify in out

Prerušenie zápasu

V reprezentačnom drese Argentínčana Lionela Messiho utekal s mobilným telefónom v ruke smerom k obrancovi Jordimu Albovi a odfotil sa s ním. Narušiteľa z ihriska vyviedli usporiadatelia a po tomto incidente sa práve Alba a Messi dokázali gólovo presadiť.

 

 

Neuveriteľný Messi

V čase vbehnutia diváka na ihrisko viedla "Barca"2:0 po gólovej hlavičke Artura Vidala z 2. minúty a presnej strele Martina Braithwaita (novej posile blaugranas). Na druhom góle sa asistenciou podieľal Messi, neskôr pripravil gól aj pre Albu. Tridsaťdvaročný Argentínčan napokon spečatil skóre zápasu a stal sa prvým hráčom v histórii La Ligy, ktorý v dvanástich za sebou idúcich sezónach strelil 20 a viac gólov. V tejto sezóne zaokrúhlil dvadsiatku umiestnenou strelou po spolupráci s Luisom Suarezom.

 

 

Nielen skvelý kanonier

Okrem gólového apetítu však španielske médiá poukázali aj na Messiho dôležitosť v príprave gólov. Na konte má v tejto sezóne 14 asistencií, za ním nasledujú jeho spoluhráč Luis Suarez a útočník San Sebastianu Portu. Obaja majú na konte po osem asistencií.

Tréner Barcelony Quique Setien bol po zápase spokojný s hrou aj výsledkom tímu. "Som šťastný, pretože začať takýmto spôsobom je obrovskou vzpruhou do ďalších kôl," citovala ho agentúra AFP. Jeho mužstvo sa v ďalšom ligovom zápase predstaví v utorok doma proti Leganes.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FC Barcelona (from 🏠) (@fcbarcelona),

 

Valjent dostal plnú dôveru 

Tréner Mallorky Vicente Moreno postavil proti Barcelone aj slovenského obrancu Martina Valjenta, ktorý odohral celých 90 minút. Po debakli však uviedol, že pred ďalším duelom možno urobí niekoľko zmien. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Martin K. Valjent (@martinvaljent),

 

Tréner Moreno

"Pri výbere základnej jedenástky musíte premýšľať, ako rozdelíte minúty hráčom na ihrisku. Nemožno predpokladať, že rovnakých jedenásť hráčov bude hrať stále. Musíme byť opatrní, pretože ak sa teraz niekto zraní, môžete vynechať veľa zápasov. Kalendár je náročný. Budeme striedať zápasy s tímami, ktoré sú v tabuľke vyššie a tiež s našimi konkurentmi. Vieme, ktoré body by sme chceli získať."

 

Real hrá dnes 

Barcelone patrí v priebežnej tabuľke prvá priečka so ziskom 61 bodov, na druhý Real má päťbodový náskok. Madridčania však majú k dobru nedeľňajší domáci duel s Eibarom. Mallorca je v pásme zostupu na 18. mieste so ziskom 25 bodov. Na sedemnástu Celtu Vigo stráca bod.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona