Fisker predstaví v januári nový model, mala by sa Tesla začať obávať?

NETKY.SK • 29 Október 2019, 12:35 • 2 min
Fisker predstaví v januári nový model, mala by sa Tesla začať obávať?

BRATISLAVA – Spoločnosť, ktorá je medzi svetovými automobilkami len zelenáč, sa už začiatkom budúceho roku bude snažiť predstaviť svetu nové vozidlo. Prototyp je ešte zahalený rúškom tajomstva, avšak do sveta už prenikla informácia, že by malo ísť o SUV.

slovakia

left justify in out

Fisker Inc. Bola založená v roku 2016, a je nástupcom spoločnosti Fisker Automotive, ktorá v roku 2011 uviedla na trh čisto elektrický, luxusný sedan Karma, ktorý sa už teraz predáva s rôznymi vylepšeniami pod názvom Karma Revero.

 

 

Podnikateľ s americko-dánskymi koreňmi Henrik Fisker potvrdil, že názov nového modelu bude oficiálne odhalený už koncom tohto týždňa. Doterajšie obrázky zdieľané na sociálnych sieťach nám prezrádzajú, že pre súpera  v podaní modelu Tesly Y bude predstavovať ťažký oriešok. Svetelné oblúky naznačujú okrem iného výkonnostný potenciál EV, zatiaľ čo úzke svetlá a detaily vyplnené chrómom sa javia ako po vzore Emotion z roku 2018.

 

 

Podobne ako model Y od Tesly, aj nový protoyp Fisker sa bude pohybovať v prijateľnejšej cenovej ponuke tj. do 40 000 dolárov.  Podľa Fiskera sa bude vyznačovať "podmanivými a dizajnovými črtami, ktoré boli v minulosti tradične vyhradené jedine pre superšporty."

 

Čo však spoločnosť potvrdila je, že vo výbave sa bude nachádzať aj radar umiestnený na prednej strane namiesto mriežky. Ten sa bude starať o väčší prívod vzduchu spredu. Ďalšími potvrdenými časťami vozidla sú rozšírené oblúky okolo kolies a futuristický dizajn svetiel.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dynamic Electric vehicle ! #fisker #automotive #Sustainable #Cool #evs #

Príspevok, ktorý zdieľa Henrik Fisker (@henrikfisker),

 

Podrobnosti o rýchlosti zatiaľ zverejnené neboli, avšak už teraz sa vie, že batérie o výkone 80 kWh zabezpečia dojazd do 300 km. V ponuke bude aj pohon všetkých štyroch kolies. Pri tomto type bude elektromotor umiestnený na prednej aj zadnej náprave vozidla.

 

 

Majiteľ spoločnosti Henrik Fisker uviedol, že “nový model bude mať podobu žiaduceho luxusného SUV s dôrazom na ekológiu, ktoré bude dostupné pre ľudí z celého sveta.“ Na menšiu automobilku sú to možno až priveľké výzvy, no ako sa hovorí "nesúď knihu podľa obalu".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona