V prevádzke je na Slovensku momentálne 15 prírodných a 176 umelých kúpalísk

NETKY.SK • 4 August 2018, 12:10 • 2 min
V prevádzke je na Slovensku momentálne 15 prírodných a 176 umelých kúpalísk

BRATISLAVA - V súčasnosti má povolenie 15 prírodných, 176 umelých kúpalísk a viaceré prírodné vodné plochy s neorganizovanou rekreáciou.

slovakia

left justify in out

Na Slovensku je v prevádzke 574 bazénov. Počas minulého týždňa získali povolenie na prevádzku ďalšie umelé  kúpaliská, informuje Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

 

"Na niektorých kúpaliskách bola návštevnosť v 31. týždni priemerná, na iných z dôvodu vysokých teplôt vysoká," uviedol hlavný hygienik SR Ján Mikas. V prevádzke počas kúpacej sezóny 2018 nebudú vonkajší krytý bazén pri Penzióne Čachovo v Selce, vonkajší bazén pri Hoteli Polianka v Hornej Lehote – Krpáčove, Hotel Garden v Košickej Belej, LK Moldava nad Bodvou, LK Triton v Košiciach, Hotel Legend, Termálne kúpalisko Katarína v Kremnici a Plážové kúpalisko Tornaľa - bazén.

 

Aktuálne informácie o stave sledovaných prírodných a umelých kúpalísk na Slovensku možno nájsť na webovej stránke ÚVZ SR www.uvzsr.sk a na stránkach regionálnych úradov verejného zdravotníctva.

 

ÚVZ SR pripravil Dotazník výskytu ochorení súvisiacich s kvalitou vody na kúpanie v Slovenskej republike. V súčasnosti nie sú na národnej úrovni dostupné štatistické údaje o ochoreniach a zdravotných ťažkostiach, ktoré by súviseli s nevyhovujúcou kvalitou vody na kúpanie na prírodných vodných plochách a kúpaliskách. Do prieskumu sa môžu záujemcovia zapojiť po kliknutí na link, ktorý je uvedený na webovej stránke ÚVZ.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies