V Prešove zrušili druhý stupeň povodňovej aktivity

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 09:26 • 2 min
V Prešove zrušili druhý stupeň povodňovej aktivity

PREŠOV - Po 12. dňoch od zničujúcej prietrži mračien zrušilo včera mesto Prešov s platnosťou od 19:00 druhý stupeň povodňovej aktivity. Po popoludňajšej búrke 6. mája primátorka Andrea Turčanová vyhlásila najprv prvý stupeň povodňovej aktivity, ktorý sa do večera zvýšil na najvyšší kalamitný stupeň. Nasledujúci deň mesto zrušilo 3. stupeň a znížilo ho na dvojku. Škody pocítili hlavne obyvatelia Sídliska III. a mestskej časti Šidlovec.

slovakia

left justify in out

Doteraz vyčíslená škoda na mestskom majetku prekročila 20-tisíc eur, suma zatiaľ nie je konečná. Nie je v nej zahrnutá škoda na miestnych komunikáciách a cyklochodníku. Informovala o tom hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová po dnešnom zasadnutí krízového štábu.

 

Mesto okrem záchranných prác vykonalo aj postrek proti komárom, aby nedošlo k ich premnoženiu. Napriek zrušeniu povodňovej aktivity sa na postihnutých miestach bude pracovať až do úplného odstránenia následkov búrky.

 

Včera sa pokračovalo v odstraňovaní nánosov bahna. Najviac postihnuté boli ulice Mirka Nešpora, Prostějovská, Mukačevská, Antonína Prídavku. Pracovalo sa aj na odstránení čiernych skládok nad rigolom. Kto je ich pôvodcom zisťuje polícia.

 

Hovorkyňa mesta uviedla, že práce sa počas týchto dni sústredia najmä na priestranstvo pri garážach medzi ulicami Mukačevská a Prostějovská. Ide o najnižšie položené miesto na sídlisku, kde je stále bahno. Mesto v spolupráci so zmluvnými partnermi a spoločnosťou Technické služby mesta Prešov už vyviezlo vyše sedemsto ton bahna. Približne 45 ton bahna odviezli pracovníci Záhradníctva Sadex.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies