Infantino zosáva stále jediným kandidátom na post prezidenta FIFA

NETKY.SK • 6 Február 2019, 19:08 • 2 min
Infantino zosáva stále jediným kandidátom na post prezidenta FIFA

RÍM - Súčasný prezident Medzinárodnej futbalovej únie (FIFA) Gianni Infantino je jediným kandidátom na tento post aj v nadchádzajúcich voľbách. Štyridsaťosemročný Švajčiar získal potrebnú podporu od piatich z celkového počtu 211 členských krajín FIFA.

slovakia

left justify in out

"Je to dobrá správa pre futbal," vyjadril sa Infantino po príchode do hotela v Ríme, kde sa koná dvojdňový míting UEFA. Pred odobrením kandidatúry musí ešte prejsť kontrolou oprávnenosti a integrity.

Gianni Infantino sa stal šéfom FIFA vo februári 2016 a v aktuálnom období len dokončuje mandát bývalého prezidenta Seppa Blattera, ktorý odstúpil ešte v máji 2015 po tom, čo americké a švajčiarske úrady odhalili korupciu vo vysokých sférach najväčšej svetovej futbalovej organizácie.

 

Počas svojho mandátu Gianni Infantino presadil myšlienku rozšírenia počtu účastníkov svetového šampionátu z 32 na 48. Prvýkrát sa MS s takýmto množstvom tímov uskutočnia v roku 2026 v Spojených štátoch amerických, Mexiku a Kanade. FIFA však naďalej zisťuje, či by sa táto novinka nedala zaviesť už na "zimnom" šampionáte v Katare 2022. V tom prípade by sa však Katar musel o organizáciu MS podeliť s niektorým zo svojich geografických susedov. Voľby nového prezidenta FIFA sa uskutočnia 5. júna 2019 na kongrese v Paríži.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona