FBI mala Trumpovi zabaviť pasy, kauza si už vyžiadala aj ľudský život!

NETKY.SK • 16 August 2022, 06:42 • 2 min
FBI mala Trumpovi zabaviť pasy, kauza si už vyžiadala aj ľudský život!

NEW YORK - Situácia okolo bývalého amerického prezidenta sa každý deň viac zamotáva.

slovakia

left justify in out

Len včera vyšlo na povrch, že udať vyšetrovateľom ho mal jeho zať Jared Kushner, dnes Donald Trump informoval, že mu FBI zo sídla Mar a Lago vzala okrem dokumentov aj pasy.  Ministerstvo spravodlivosti k tomuto tvrdeniu exprezidenta uviedlo, že ak boli pasy zaistené a neboli na príkaze na prehliadku jeho nehnuteľnosti, budú mu po skončení vyšetrovanie vrátené. Nepotvrdili teda, ani nevylúčili, Trumpove tvrdenia.

 

Z domova: Chlieb ani rožky už možno čoskoro na pultoch nebudú

 

img

 

„Wow. Pri razii FBI v Mar-a-Lago mi ukradli tri pasy. Toto je útok na politického protivníka na takej úrovni, aká v našej krajine ešte nebola. Doteraz som si myslel, že je to možné len v krajine tretieho sveta.“ napísal Trump na svojom účte na sociálnej sieti Truth. Americký exprezident by mal vlastniť modrý turistický pas, aký sa bežne vydáva občanom Spojených štátov, červený pas na oficiálne vládne cesty a čierny diplomatický pas.

 

Ak mu FBI pasy zabavila, v praxi to znamená, že nemôže opustiť krajinu. Vynára sa tak otázka, či sa úrady boja, že by utiekol. Čo je ešte dôležitejšie, je fakt, že ak mu FBI naozaj pasy zabavila, je viac ako reálne, že vyšetrovatelia Trumpa obvinia.

 

img

Trumpova rezidencia Mar a Lago

 

Napätie v Amerike sa od razie FBI stupňuje. Jeho prívrženci sa ešte v deň zásahu zišli na Floride, aby protestovali proti FBI. Daily Mail uvádza, že pár dni po zákroku polície sa jeden z Trumpových fanúšikov dokonca pokúsil vlámať do pobočky FBI v Cincinnati. Muž bol na úteku zastrelený políciou.

 

Trump pre Fox News Digital uviedol, že on sám si uvedomuje hnev ľudí, ktorí nesúhlasia s postupom FBI. V rozhovore povedal, že je ochotný urobiť čokoľvek, aby sa situácia v krajine ešte viac nevyostrila. 

 

„Ľudia sú nahnevaní a hrozí, že dôjde k väčšiemu počtu útokov na pobočky a agentov FBI. Musíme zastaviť ich hnev, ak sa nám to nepodarí, môžu sa stať hrozné veci," ozrejmil Trump pre Fox News Digital. 

 

Súvisiace: Trumpa mal udať polícii jeho zať Jared Kushner!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies