Česko od pondelka zaradilo Slovensko medzi oranžové krajiny. Čo to pre nás znamená?

NETKY.SK • 7 Jún 2021, 09:38 • 2 min
Česko od pondelka zaradilo Slovensko medzi oranžové krajiny. Čo to pre nás znamená?

BRATISLAVA – Od dneška je Slovensko pre Českú republiku z hľadiska ohrozenia koronavírusom zaradené medzi oranžové krajiny.

slovakia

left justify in out

Slovenskí občania tak môžu do Česka vstúpiť s negatívnym antigénovým testom nie starším ako 24 hodín alebo RT-PCR testom nie starším ako 72 hodín. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR o tom informuje na svojej webovej stránke.

Pred vstupom do Českej republiky naďalej ostáva v platnosti povinnosť vyplniť príjazdový formulár, ktorý je potrebné poslať príslušnej krajskej hygienickej stanici. Doklad o jeho vyplnení je nutné poskytnúť pri prípadnej kontrole na hraniciach.

Naďalej zostáva v platnosti pravidlo, že ak doba pobytu v Českej republike nepresiahne 24 hodín, je možné do krajiny vycestovať bez povinnosti vyplnenia registračného formulára či testovania sa.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona