Sme Rodina oznámila veľkú pomoc pre dôchodcov!

NETKY.SK • 25 August 2022, 17:52 • 2 min
Sme Rodina oznámila veľkú pomoc pre dôchodcov!

BRATISLAVA - Približne 1,4 milióna poberateľov dôchodkov by malo do konca roka dostať finančnú pomoc od štátu.

slovakia

left justify in out

Spoločne to dnes na tlačovej konferencii uviedli šéf hnutia Sme Rodina Boris Kollár a minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak. Obaja predstavili tri alternatívy druhého balíka protiinflačnej finančnej pomoci pre vybrané skupiny obyvateľov.
 

img

 

„Sme v rokovaní aj s pánom ministrom financií, aj s Jednotou dôchodcov na Slovensku, že by sme potrebovali ešte ďalšiu pomoc do Vianoc. A toto mi bolo prisľúbené," povedal Kollár a minister Krajniak dodal: „Máme tri alternatívy, ako by sa dala vyplatiť inflačná pomoc pre dôchodcov. Sme pripravení diskutovať o ktorejkoľvek z nich, prípadne aj o inej, ak by lepšie odrážala potreby dôchodcov," priblížil Krajniak.

 

img

 

Prvá alternatíva je, že by štát vyplatil jednorazovú dávku 150 eur pre každého dôchodcu, či už starobného, invalidného alebo sirotského. Celkové náklady by boli v takomto prípade 216 miliónov eur.

 

Druhá alternatíva, by podľa ministra Krajniaka zahŕňala, že dávka od štátu by postupne klesala od 200 eur, ktorú by dostali dôchodcovia s najnižším príjmom, až po 50 eur, pre dôchodcov s najvyšším príjmom. Celkové náklady by boli v takomto prípade približne 198 miliónov eur.

 

img

 

Treťou alternatívou je 70 % sumy 13. dôchodku. Minister práce, sociálnych vecí a rodiny uviedol, že v tom prípade, by sa vychádzalo zo zákona, ktorý je aktuálne platný. Celkom by to v tomto prípade znamenalo 211 miliónov eur. Pomoc by  v tomto prípade bola od 210 eur po 35 eur. 

 

Prečítajte si aj: Alžbeta ako dídžejka? Britská kráľovná opäť prekvapuje!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies