Massa o Schumacherovi: Na túto príhodu nikdy nezabudnem!

NETKY.SK • 22 Apríl 2020, 19:28 • 2 min
Massa o Schumacherovi: Na túto príhodu nikdy nezabudnem!

Zdravotný stav Michaela Schumachera je od jeho ťažkej nehody počas lyžovačky na sklonku roka 2013 obostretý tajomstvom. Jeho niekdajší kolega z tímu Ferrari Felipe Massa aktuálne po takmer 14 rokoch prezradil, ako vnímal svojho slávnejšieho spolujazdca. V niektorých príhodách si servítku pred ústa nedával.

slovakia

left justify in out

Vznik spolupráce  

V stajni Ferrari bol Felippe Massa vedľa svojho kolegu, a vtedy už 7-násobného majstra sveta, ako zelenáč. Boli to však "talianske koníky", ktoré pomohli Brazílčanovi vystreliť medzi svetovú extratriedu pilotov. Dovtedy podával "len priemerné" výsledky v Sauberi. Duo Schumacher a Massa vzniklo po odchode Rubensa Barrichella z Ferrari. Brazílčana teda vystriedal jeho mladší krajan. Písal sa rok 2006, keď Massa presedlal do vtedy najlepšieho tímu spomedzi štartovacieho poľa. Spolupráca so "Schumim" trvala však len rok, pretože práve po sezóne 2006 prvýkrát opustil tento kolotoč jej najlepší jazdec v histórii (druhý raz, a už definitívne, Schumi odišiel ako pilot Mercedesu 2010-2012).

 

img

 

Schumi bol proste taký

Massa si však spomína na chvíle, keď sa Michael nezachoval práve ako šampión. "Nebola to hviezda, ktorej sa bolo možné dotknúť. Bol to uzavretý chlap, nedotknuteľný Nemec," uviedol Felipe Massa pre Motorsport-Total.

 

Príhoda s fanúšikmi 

O svojskom prístupe Schumachera k fanúšikom v časoch pôsobenia vo Ferrari Massa otvorene porozprával v jednom krátkom príbehu z ulíc mesta neďaleko Barcelony:

 

Vybrali sme sa vtedy na obed vo štvorici - Michael, ja a Jean Todt so synom Nicolasom. Keď sme opúšťali reštauráciu, nasadol Schumacher do auta, za ktorým sa zišlo takmer celé mesto so žiadosťou o autogram. Ľudia obkľúčili naše auto, klopkali na okná a prosili Michaela o podpis", vyjadril sa Nemcov kolega z Ferrari. Massa si medzi davom fanúšikov všimol aj malého chlapca. Bolo na ňom vidieť, že priam baží po autograme od 7-násobného majstra sveta F1.

 

"Prosebne na neho hľadel, ale Michaelovi to bolo jedno a okno neotvoril. Nakoniec som to nevydržal a vravel som mu: ´Michael, pre Boha Ťa prosím, poteš aspoň toho chlapca. Urob to, prosím.´ Až vtedy sa Michael na moje veľké naliehanie rozhodol, že sa chlapcovi podpíše a približne ešte desiatim ďalším fanúšikom," zaspomínal si Massa.

 

img

 

Massa to zažil ako dieťa
Vicemajster sveta z roku 2008 doplnil, že toto Schumacherovo správanie zažil viackrát a označil ho za nepochopiteľné. Priznal sa, že ako malý chlapec to zažil so slávnejším krajanom Ayrtonom Sennom, ktorý mu odmietol dať autogram. "Trvalo mi to celý pretekárky život, kým som na to zabudol," podotkol dnes 38-ročný Massa, ktorý sa so svetom najrýchlejších štyroch kolies rozlúčil v roku 2017, dosiahol 11 víťazstiev na veľkých cenách a v sezóne 2008 prehral boj o titul s Lewisom Hamiltonom v poslednom kole záverečnej VC kalendára (Brazília, Sao Paulo, 2008).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ayrton Senna (@oficialayrtonsenna),

 

Senna a Schumi boli v niečom rovankí

"Ja som malému fanúšikovi nikdy nedokázal povedať nie, lebo som stále myslel na moju príhodu so Sennom," dodal Massa. Príhodu so Sennom neskôr rozpovedal aj Schumacherovi a ten zareagoval svojsky. "Áno, máš pravdu. On neukazoval žiadne emócie," povedal Schumacher o Brazílčanovi, ktorý tragicky zahynul v roku 1994 počas Veľkej ceny San Marína na okruhu v Imole. Bolo to práve vtedy, keď sa snažil dobehnúť mladého Schumiho na Bennetone. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies