V preplnenej väznici v Ženeve vypuklo násilie, viacerí boli ťažko zranení

NETKY.SK • 24 Február 2014, 19:18 • 2 min
V preplnenej väznici v Ženeve vypuklo násilie, viacerí boli ťažko zranení

ŽENEVA - Päť väzňov utrpelo ťažké zranenia pri ozbrojených zrážkach vo švajčiarskom väzenskom zariadení Champ-Dollon neďaleko Ženevy.

slovakia

left justify in out

Pozadie násilia, pri ktorom útočníci použili nože, nie je podľa dnešného vyjadrenia hovorcu väzenskej stráže zatiaľ jasné. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.
      

Správy o masovej bitke medzi asi stovkou väzňov prišli z krajiny Helvétov už v nedeľu. Zrážky vo väznici však dnes pokračovali, pričom piati poškodení utrpeli bodné a rezné rany, ďalšie dve osoby sa zranili po použití nešpecifikovaných tupých predmetov.
      

Podľa slov riaditeľa väznice Constantina Franziskakisa môžu medzičasom identifikovaní lídri revolty rátať s adekvátnymi trestami. Situáciu sa vďaka nasadeniu policajtov podarilo dostať už pod kontrolu.
      

Väznica Champ-Dollon je už dlhší čas preplnená a preto i terčom kritiky. V zariadení s pôvodnou kapacitou 370 väzňov sa ich v súčasnosti nachádza okolo 800. Už vlani v apríli tu došlo k hodinovej protestnej akcii príslušníkov väzenskej stráže voči preťaženosti väznice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies