Vlhová vyštartuje do zajtrajších pretekov v Jasnej ako prvá

NETKY.SK • 5 Marec 2021, 21:58 • 2 min
Vlhová vyštartuje do zajtrajších pretekov v Jasnej ako prvá

BRATISLAVA - Slovenská reprezentantka Petra Vlhová odštartuje celý súťažný víkend Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní žien v Jasnej, keďže piatkový podvečerný žreb jej prisúdil číslo jeden.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročná Liptáčka sa na trať vydá o 9.30 h, po nej príde na rad s dvojkou Švajčiarka Wendy Holdenerová, trojku bude mať Rakúšanka Chiara Mairová. Žrebovanie prebehlo na stretnutí zástupcov tímov s organizátormi a predstaviteľmi Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS).

"Chcem predviesť výkon, na aký mám. Pôjdem do toho naplno, už nemám čo stratiť. V hre je veľa, ale bez toho, aby som riskovala, veľký glóbus možno nezískam. Budem riskovať a uvidíme, ako to dopadne," prezradila pred sobotňajším slalom Petra Vlhová, ktorá sa predstaví na svojom domácom kopci.

 

Peťa Vlhová pôjde na domácej pôde naplno!

 

Svetová špička 
Petra Vlhová je líderkou hodnotenia slalomu SP s náskokom 40 bodov pred Rakúšankou Katharinou Liensbergerovou, ktorej žreb prisúdil štartové číslo päť. Ešte pred ňou pôjde so štvorkou jej krajanka Katharina Truppeová. Až so šestkou sa na trať vydá Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá je v poradí disciplíny tretia so stratou 65 bodov na Vlhovú. Elitnú sedmičku uzavrie Švajčiarka Michelle Gisinová. Druhé kolo sobotňajšieho slalomu v Jasnej príde na rad od 12.30 h. V nedeľu sa pod Chopkom uskutočnia preteky v obrovskom slalome.

 

img

 

Ďalšie želiezko v ohni 
V domácom prostredí dostane šancu ukázať sa ešte jedna Slovenka, so štartovým číslom 57 prvé kolo slalomu uzavrie 22-ročná Petra Hromcová. Bude to pre ňu debut v pretekoch Svetového pohára. V slalome sa predstavila na nedávnych MS v Taliansku a obsadila 32. priečku

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies