Legenda sveta MMA končí s kariérou, chce sa venovať boxu

NETKY.SK • 20 Máj 2021, 10:29 • 2 min
Legenda sveta MMA končí s kariérou, chce sa venovať boxu

Diskusia o najlepšom bojovníkovi v histórii zmiešaných bojových umení sa zvyčajne obmedzí len na úzky kruh vyvolených. V súvislosti s označením „ten naj“ sa objavuje niekoľko mien, ktoré ovplyvnili dejiny tohto športu. Patrí medzi ne aj Anderson Silva.

slovakia

left justify in out

Rodák zo Sao Paula patril v minulosti k absolútnej špičke. Obdiv odborníkov a verejnosti si vyslúžil predovšetkým vďaka spôsobu akým vyhrával, pretože súperov v klietke častokrát priviedol do úzkych a rozobral ich stratégiu. Bojovníka s prezývkou „pavúk“ však postupne dobehol zub času a pokročilý vek sa podpísal pod niekoľko prehier, výsledkom čoho bolo jeho prepustenie z UFC na konci minulého roka.

 

 

Dnes 46-ročný bojovník si uvedomuje, že v konkurencii mladších zápasníkov by nemal na ružiach ustlané. „Myslím si, že dobrodružstvo v MMA pre mňa skončilo. Je veľmi ťažké pripravovať sa na zápas a udržiavať sa v top kondícii, pretože si tým dosť ubližujete. Chcem si teraz všetko viac užívať. Už nemusím nikomu nič dokazovať, snažím sa vychutnávať si každý moment,“ prezradil v rozhovore pre stanicu ESPN.

 

 

Silva má na konte viacero rekordov. Jeho kraľovanie s titulom v strednej váhe je najdlhšie v histórii spoločnosti UFC – 2 457 dní. Opasok získal v roku 2006 a šampiónom bol až do roku 2013, medzitým si na konto pripísal 16 víťazstiev v rade, čo je ďalším rekordom. Pochváliť sa môže aj štrnástimi ukončeniami, jedenástimi knokautmi a dvadsiatimi zápasmi v hlavnom ťaháku. V posledných deviatich súbojoch však dokázal triumfovať iba raz.

 

 

V roku 2008 bol magazínom Sports Illustrated vyhlásený za bojovníka roka a objavil sa aj v niekoľkých filmoch. Otec piatich detí pracoval pred kariérou v oktagone vo fast foode a je veľkým fanúšikom komixov. Brazílčan údajne v súčasnosti koketuje s myšlienkou vyskúšať si kariéru boxera, takže je pravdepodobné, že ho v akcii ešte uvidíme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies