V Olomouci zomrel Ukrajinec zranený na Majdane

NETKY.SK • 30 Jún 2014, 12:09 • 2 min
V Olomouci zomrel Ukrajinec zranený na Majdane

OLOMOUC - Jeden zo zranených z kyjevského Majdanu, Jurij Sydorčuk (53), zomrel v sobotu v olomouckej nemocnici, informoval dnes spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Jurij Sydorčuk zomrel po tom, ako bol po prevoze do Českej republiky štyri mesiace v kóme. "Od začiatku boli vyhliadky na zlepšenie jeho zdravotného stavu veľmi zlé. Lekári uviedli, že jeho zranenia neboli zlučiteľné so životom," uviedla v nedeľu večer pre denník právo druhá tajomníčka ukrajinského veľvyslanectva v ČR Julia Kločková.
      

Tajomníčka dodala, že v Olomouci bol zranený s vážnym poranením mozgu ošetrovaný  4. apríla, predtým bol v starostlivosti Ústrednej vojenskej nemocnice v Prahe.
      

"Okamžite, len čo to bude možné, bude telo zomrelého prevezené do Prahy a potom späť do vlasti. O repatriáciu bude postarané v rámci programu MEDAVAC," uviedla pre Novinky.cz tajomníčka ukrajinského veľvyslanectva. "Je to pre nás veľmi smutná udalosť. vyjadrujeme hlbokú sústrasť pozostalým," dodala Julia Kločková. Manželka a dcéra zomrelého sú podľa nej v Českej republike. 
      

Podľa ukrajinských médií, na ktoré sa odvolali Novinky.cz, býval Sydorčuk v Kyjeve. Zranenia utrpel 20. februára na Majdane. O týždeň neskôr bol so skupinou ďalších zranených prevezený do ČR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies