V meste začali odťahovať vraky áut, náklady budú vymáhať

NETKY.SK • 15 Júl 2022, 09:59 • 2 min
V meste začali odťahovať vraky áut, náklady budú vymáhať

RUŽOMBEROK – Mesto Ružomberok začalo s odstraňovaním vrakov áut z parkovísk. Tento mesiac odtiahli autovraky na uliciach Poľná a Sládkovičova, nepojazdné autá ohrozovali alebo poškodzovali životné prostredie.

slovakia

left justify in out

S ich odstraňovaním plánujú pokračovať aj v ďalších lokalitách mesta. Radnica eviduje viacero podnetov od obyvateľov. Pre TASR to v piatok uviedol hovorca mesta Viktor Mydlo.

 

img
      

Mesto má na odtiahnutie nepojazdných áut uzavretú zmluvu s dodávateľom, cena služby je viac ako sto eur. Vrak sa umiestni na určené parkovisko, cena jedného dňa parkovného je päť eur s DPH. Peniaze za odtiahnutie a umiestnenie auta na určené pracovisko si mesto bude od majiteľa vymáhať. „V každom prípade je to veľká nezodpovednosť a predovšetkým aj drahá, pretože odstránenie vozidla stojí veľa peňazí. Určite je lacnejšie vybaviť to zodpovedne,“ skonštatoval hovorca.

     

img

 

Výnimkou sú vraky, pri ktorých prebiehajú dedičské konania, s tými hýbať nemožno. V meste ich je viacero. Ak majú obyvatelia podozrenie, že na parkovacom mieste je odstavený autovrak, stačí volať ružomberskú mestskú políciu, ktorá to preverí. „Ak sa ku vozidlu nik nehlási ani opakovane a nachádza sa na mestskom pozemku, môžeme ho takto odstrániť,“ povedal hovorca.

 

Možno vás zaujme: Na Slovensku chýbajú školskí inšpektori, neobsadených je vyše 26 percent miest



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies